Wethouder Nico Verlaan
Wethouder Nico Verlaan ©maartenheijenk.nl

Wethouder Verlaan is nog steeds niet klaar met zijn verkeer- en vervoerplan

Gemeente

DRONTEN - Verschillende beslissingen over verkeer en vervoer in de gemeente Dronten zijn de afgelopen maanden aangehouden in afwachting van de vaststelling van het gemeentelijk verkeer- en vervoerplan in november. Wethouder Nico Verlaan heeft het plan echter nog niet klaar en de gemeente kondigt nu aan dat het plan pas volgend jaar wordt vastgesteld.

De gemeente had inwoners in maart opgeroepen om mee te denken over het verkeer. Daarbij ging het om zaken als verkeersveiligheid, de inrichting van wegen, parkeren, landbouwvoertuigen, openbaar vervoer en fietsers. Het geldende plan was meer dan tien jaar oud en was volgens de B en W aan actualisatie toe.

Veel insprekers

,,Van deze oproep is goed gebruik gemaakt’’, meldde het college in april. Er kwamen schriftelijke en telefonische suggesties binnen van onder andere Dorpsbelangen Swifterbant en Biddinghuizen, hulpdiensten, fietsersbond, stichting Onder Dak, winkeliersverenigingen en ondernemersvereniging De Driehoek.

Sindsdien is adviesbureau Ligtermoet & Partners in opdracht van de gemeente aan de slag gegaan met het plan. Het zou in november in de gemeenteraad vastgesteld worden. De aanpak van het fietspad langs De Zuid moest daar onder andere op wachten.

Niet op tijd klaar

Inmiddels moet wethouder Verlaan erkennen dat het hem niet gelukt is het plan op tijd klaar te krijgen. ,,Omwille van de zorgvuldigheid en dat meer tijd uitgetrokken is voor consultatie wordt in eerste kwartaal van 2017 het GVVP (gemeentelijk verkeer- en vervoerplan -red.) vastgesteld’’, meldt een woordvoerster van de gemeente.