Jaap Kodde (VVD)
Jaap Kodde (VVD) © Jennifer Sauer

Wethouder vindt rotonde bij Gildenpenningdreef en Muntmeesterdreef veilig

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Nico Verlaan ziet geen enkele aanleiding om maatregelen te nemen op de rotonde Gildenpenningdreef/Muntmeesterdreef. De wethouder vindt de rotonde bij voetbalvereniging Reaal Dronten veilig.

VVD-raadslid Jaap Kodde heeft enige tijd geleden al aangezwengeld dat de rotonde in zijn ogen te onoverzichtelijk is en dat auto’s op de Gildepenningdreef -vanaf de landbouwhogeschool- veel te hard op de rotonde afrijden.

Verkeersonveiligheid

De VVD stelde vanavond vragen over de vermeende verkeersonveiligheid. Wethouder Verlaan bevestigde dat ook omwonenden hem hierover hadden aangesproken.

De heer Verlaan antwoordde dat zowel de verkeersdeskundigen van de gemeente als de politie gezegd hebben dat er geen sprake is van een onveilige situatie. Hij vindt dan ook dat er geen maatregelen hoeven te worden genomen.

Bijna-ongelukken

Jaap Kodde deed nog een poging om de wethouder op andere gedachten te brengen. Hij riep de heer Verlaan op om toch nog eens goed naar de signalen uit de buurt te kijken. Hij wees op een groot aantal bijna-ongelukken: ,,Ik zou me er niet lekker bij voelen als het ècht mis gaat.’’

De VVD’er kreeg steun van Sandra Nobel (PvdA), maar burgemeester Aat de Jonge maakte duidelijk dat een uitgebreide discussie op een later tijdstip moet plaatsvinden.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden