Gemeente Dronten beloont acht ‘beste ideeën' voor armoedebestrijding

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Peter van Bergen heeft vanavond acht cheques uitgereikt aan initiatieven, die zich bezighouden met armoedebestrijding in de gemeente Dronten. De initiatiefnemers hadden hun plannen ingediend in het kader van de wedstrijd om ‘Het Beste Idee van Dronten’.

Persbericht gemeente Dronten

De zeven winnaars:

  • Kooklessen, budgettering en gezamenlijke maaltijden door cliënten van Kwintes voor cliënten van de Voedselbank Dronten. Het idee is gericht op bewustwording wat je voor welk bedrag kunt kopen, ontmoeting en gezonde maaltijden.
  • Theatervoorstelling ‘Cashflow’. Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland wil jongeren door een dynamische voorstelling en een verwerkingsles informeren over geldgedrag en schulden.
  • Wie de Jeugd heeft. Stichting Voedselbank Dronten wil voorlichting over armoede geven aan basisscholen en nodigt leerlingen hiervoor uit op de voedselbank.
  • Activiteiten Carrousel. Oma’s knopendoos gaat met cliënten en vrijwilligers diverse activiteiten organiseren door en voor inwoners die het minder breed hebben.
  • It’s Sociaal Warenhuis. It’s gaat het Sociaal warenhuis stapsgewijs vormgeven en start met de kledingbank Dronten. Hier kunnen gezinnen die aangewezen zijn op de voedselbank kleding en andere goederen middels een pasjessysteem uitzoeken.
  • We doen het samen. Inloophuis De Kans organiseert workshops met thema bewustwording van eigen handelen en inzicht op het uitgeven van geld. Inloophuis De Kans biedt praktische ondersteuning en een luisterend oor aan minima.
  • Ieder kind verdient een cadeautje! De vrijwilligers van Stichting Speelgoedbank Dronten gaan cadeautjes voor kinderen van minima beschikbaar stellen voor diverse gelegenheden en gaat structureel open.
  • Volkstuinproject. Hanneke’s Pluktuin stelt 10 volkstuinen beschikbaar voor minima. Samen zaaien en planten volgens een zaai/plantkalender. Belangrijk is het luisterend oor, verzorgen en meedoen in het geheel van de Pluktuin.

Het Beste Idee van Dronten

DeDrontenaar.nl