Afbeelding
Foto: Hedidarts

Ingezonden: De dynamiek van de D-poule bij Hedidarts

Ingezonden

Bij Dartvereniging Hedidarts uit Biddinghuizen werden maandagavond de laatste officiële wedstrijden van het seizoen gespeeld en werden de prijzen uitgereikt. De vereniging speelt sinds september 2021 in de kantine van BAS Voetbal. Er wordt op vier niveaus gespeeld en tijdens het seizoen is er naast een competitie per poule een bekercompetitie voor de hele vereniging. De spanning was vooral te snijden op het laagste niveau van de club, de D-poule.

In deze poule spelen de minder getalenteerde darters van de vereniging. Toch zorgt deze poule voor het meeste lawaai en de grootste uitschieters op de maandagavond. De poule kent bijvoorbeeld een eigen prijs voor de slechts presterende darter van het seizoen. Janninck Klopman mocht de “Prutsers Wisselcap” na een spannende eindstrijd tegen Hans Balk overnemen van Ane Sybesma.

Opvallend genoeg zijn er weinig spelers in de D-poule geïnteresseerd in promotie naar een hoger poule. Uiteindelijk won Pieter Bas Vogelaar de competitie en zal hij de stap naar een hogere poule gaan maken. Mark van den Belt werd tweede en Wouter Foppen derde.

Hoogste finish uit poule D

De hoogste finish van de hele vereniging kwam verrassenderwijs uit de D-Poule. Op 1 november 2021 gooide Wouter Foppen de maximale finish van 170. Hiermee was Foppen de enige speler die dat dit seizoen voor elkaar kreeg. Topdarter Martin Wubs uit de hoogste poule reikte aan Foppen een prachtig shirt uit, ook ging Foppen met de hoogste-finish beker naar huis.

Opheffen D-poule

Het probleem voor de D-poule darters komt mogelijk uit onverwachte hoek, er zijn plannen om volgend seizoen met 3 poules verder te gaan. De D-poule zal dat opgaan in de C-poule en een grotere poule gaan worden. Ondanks dat Theo en Marco van Someren (de mindere goden uit de huidige C-poule) een aanwinst voor de D-Poulers kunnen zijn is er veel weerstand. Langere wedstrijden, fanatiekere tegenstanders zijn veel genoemde problemen. Hoe dit uiteindelijk opgelost zal worden zal de tijd leren.

In de hogere poules waren de eerste prijzen voor: Bernardo van de Bunte (A), Freddy Doppenberg(B) en Rick van de Ruitenbeek (C). De beker werd gewonnen door Bernardo van de Bunte.

Hedidarts speelt dit seizoen nog een aantal maandagavonden in de kantine van BAS Voetbal.