De band Achtung!
De band Achtung! Foto: Wilco Steeneveld

Ingezonden: Tafelronde 122 Flevoland haalt 15.000 euro op

Ingezonden Ingezonden

DRONTEN - Tafelronde 122 Flevoland hield zaterdag 19 november haar traditionele goede doelen feest in Cultus Inn in Dronten. Met dank aan de vele bezoekers en sponsoren hebben de tafelaars een bedrag opgehaald van 15.000 euro. Dit bedrag zal ten goede komen aan de vooraf geselecteerde goede doelen: het G-voetbal toernooi van asv Dronten, Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland, De Voedselbank Dronten, het AZC Dronten en Stichting Mtangani.

De tafelaars waren blij verrast met de hoogte van de opbrengst van het feest. De tafelronde had namelijk in september 2022 reeds 13.000 euro gedoneerd aan het Prinses Maxima Centrum in Utrecht middels donaties voor een fietstocht naar Denemarken. “We waren eigenlijk een concurrent van ons eigen succes, en waren dan ook blij te zien dat ook het aantal sponsoren en bezoekers voor het goede doelen feest op een ongekend hoog niveau bleven”, aldus voorzitter Marcel Strating. 

Het waren namelijk veelal dezelfde (lokale) sponsoren en particulieren die aan beide serviceprojecten een donatie hadden gedaan. De Tafelronde heeft in 2022 dus ondanks de forse inflatie een totaalbedrag van 28.000 euro aan donaties weten op te halen voor de diverse goede doelen. “Een fantastische prestatie, dat geeft zeker energie om ook in 2023 weer de schouders te zetten onder een aantal nieuwe serviceprojecten”, aldus penningmeester Wouter Schoot Uiterkamp.

De goede doelen worden binnenkort uitgenodigd om de cheques in ontvangst te nemen.

Voedselbank Dronten
Voedselbank Dronten houdt open huis: "Vrijwilligers staan u graag te woord" 18 uur geleden
Kermis.
Wat is er woensdag te doen? Ketelsluis, kermis, angstexpert, Dorcas-winkel 18 uur geleden
Afbeelding
Infoavond over geluidsmetingen windparken Blauw en Groen in De Rede van Dronten 19 uur geleden