Concentratie tijdens het spel
Concentratie tijdens het spel Foto: CH Dronten

Christiaan Huygensschool organiseert het 11e Generatie Bridge Toernooi

Ingezonden Ingezonden

DRONTEN - Op de Christiaan Huygensschool werd vandaag de elfde editie van het Generatie Bridge Toernooi gehouden. Nadat de vorige edities door corona de afgelopen drie jaar waren vervallen, was het erg fijn dat deze traditie nu wel door kon gaan. 

Het Generatie Bridge Toernooi is een toernooi waarin de kinderen van de Christiaan Huygensschool die het (mini) bridge geleerd hebben, een toernooi kunnen spelen en als partner (want bridge speel je met een partner) een volwassene mee konden nemen.  En als je geen volwassene had, kon je vanuit de Bridgeclub Dronten een “leenvolwassene” krijgen. Leerling Tim was er zelfs in geslaagd om Europees Kampioen Tim Verbeek te strikken.   Tim Verbeek deed gelijk nog even een pakkend promopraatje voor het NK minibridge in juni en voor het Bridge Jeugd Kamp in augustus. 

Het Generatie Bridge Toernooi was een groot succes met als winnaars in lijn NZ Giovanni met senior Erik en in lijn OW  Mattis met senior Ellis.  Giovanni en Mattis kregen beide een beker mee naar huis. De sfeer was uitstekend en de bloemen en medailles waren fleurig en blinkend. De kinderen werden aangemoedigd door hun ouders. Met de aanwezige ouders afgesproken om eens een open clinic/voorlichtingsdag over bridge voor de ouders te organiseren.

Giovanni en Erik
Mattis en Ellis