Afbeelding

Kinderopvang Dronten: „Kinderen verdienen zorg en ondersteuning”

Partnerbijdrages

DRONTEN - „Kinderopvang speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van een kind. Het is een verbreding van de opvoedingssituatie thuis. Kinderen krijgen de ruimte om samen met leeftijdsgenootjes te ontdekken, te ontwikkelen en te spelen onder begeleiding van deskundige pedagogisch medewerkers.”

Bij Kinderopvang Dronten, met 18 vestigingen de grootste kinderopvangaanbieder in de gemeente Dronten, zijn de pedagogisch medewerkers van de kinderdagverblijven en peuteropvang onder andere geschoold om vorm te geven aan Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE): „Hierdoor wordt de ontwikkeling van alle kinderen extra gestimuleerd, zodat zij zo goed mogelijk op de basisschool kunnen starten. Dit gaat spelenderwijs met diverse (thema) activiteiten, waarbij veel aandacht is voor de taal- en sociaal-emotionele ontwikkeling.”

Marianne van den Heuvel, directeur van Kinderopvang Dronten: „Kinderen verdienen alle zorg en ondersteuning die ze kunnen krijgen. Of dat nu thuis is of bij de opvang. Daarom bieden wij niet alleen een opvangplek, maar ook aandacht, liefdevolle zorg, interesse, uitdagende activiteiten en extra zorg en ondersteuning waar nodig. In alles wat we doen proberen we kinderen een goede basis mee te geven en VVE helpt daarbij.”

Als het gaat om een goede ontwikkeling voor ieder kind, is een doorgaande lijn in zorg en aandacht noodzakelijk, vindt Kinderopvang Dronten. Daarom werken zij samen met onder andere basisscholen en CJG.: „Want wat is er mooier dan dat alle kinderen de beste kans krijgen om zich persoonlijk goed te ontwikkelen?”

Kinderopvang Dronten
Centraal bureau
tel. 0321-316266
Agripark-oost 4
8251 KH Dronten
www.kinderopvangdronten.nl