Afbeelding

Marcel Geerts van GeertsGlas plaatst glas, deuren, ramen, kozijnen

Partnerbijdrages

DRONTEN - „Een eigen zaak is het einde van het vermaak, zeggen ze altijd”, vertelt Marcel Geerts van GeertsGlas lachend, „Een beetje is dat wel waar. Ik ben servicegericht en probeer altijd mensen tevreden te stellen. Maar het vreet tijd en soms is het wel eens lastig om daarin een goede weg te vinden.”

„Ik heb het vak geleerd van mijn vader. Die had vroeger een glaszetterij in Dronten en op de Veluwe”, vertelt Geerts, „Ik heb daarna een jaar of vier voor een baas gewerkt en toen ben ik voor mezelf begonnen.”

Een eigen bedrijf was een droom: „Mijn ouders zijn altijd ondernemers geweest en ik vond voor mezelf de uitdaging interessant. Gewoon lekker bezig zijn, je eigen tijd indelen, zelf regelen, zelf organiseren.”

Waar houdt GeertsGlas zich precies mee bezig? „Wij plaatsen glas, deuren, ramen, kozijnen, Velux-dakramen en dat soort zaken voor particulieren en bedrijven”, legt Marcel uit, „Ook werken we projectmatig: glas plaatsen in projecten tot soms wel 200 woningen.”

Is het vak nog hetzelfde als toen hij het leerde van zijn vader? „In de basis wel”, antwoordt Marcel Geerts, „Maar het glas ontwikkelt natuurlijk wel door. De samenstelling verandert, je hebt tegenwoordig coatings voor extra zonwering en het wordt steeds beter isolerend.”

GeertsGlas heeft de crisisjaren overleefd. Inmiddels merkt de ondernemer dat de markt aantrekt. Nadeel is dat het daardoor soms moeilijk is om voor grotere projecten collega’s te vinden die willen assisteren.

Toch kijkt hij alweer uit naar de traditiegetrouw drukke maanden: „In het voorjaar gaan mensen hun woning schilderen en dan komen ze lekke ruiten tegen of glaslatten die vervangen moeten worden. Mensen willen dan graag meteen naar hoogrendementsglas.”

PASPOORT

Naam: Marcel Geerts

Bedrijf: GeertsGlas

Leeftijd: 38 jaar

Ondernemer sinds: februari 2005

Wat de mensen niet van mij weten:

„Ik hou van bergbeklimmen. Dat doe ik elk jaar met een maatje of met mijn neef: lekker je hoofd leegmaken hoog in de Alpen. Dat is heerlijk ontspannend: je hoort helemaal niets, alles is stil om je heen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden