Afbeelding
eigen foto (2022)

Nieuwbouw past bij forse groei Connect Fastening

Partnerbijdrages

Als Floris Diederiks in 2012 besluit voor zichzelf te beginnen, durft hij niet te dromen dat het zeven jaar later tot een pand op het industrieterrein in Dronten komt. Op dit moment bouwt Connect Fastening - Tjep Benelux, de onderneming van Diederiks, een fonkelnieuw bedrijfspand

Diederiks begint in een huiskamer in Dronten, waarna hij zich met een kompaan al snel vestigt in Genemuiden. Toch keert het bedrijf weer terug in Dronten. Op dit moment is Connect Fastening voor Kyocera een van de belangrijkste importeurs van het merk Tjep.

Vanuit Dronten wordt de complete Benelux voorzien van onder andere tackers, vlechtmachines en nietmachines. „We verkopen het aan handelaren, voornamelijk in de bouw. Als je er een spijker bij nodig hebt om te schieten, verkopen we die ook. Dan doen we soms ook rechtstreeks”, vertelt Diederiks.

De onderneming groeit met het jaar en daarom wordt er nu gewerkt aan een nieuw pand. Het huidige onderkomen aan de Gouwe is te klein, aan de Hunze herrijst een veel grotere locatie. „We hebben nu acht, negen mensen in dienst. Op dit moment hebben we ook een tacker voor vloerverwarming, dat is helemaal hot en levert een nog grotere markt op. De omzetgroei blijft er, met het nieuwe pand hopen we dat vol te houden.”

Dat doet Diederiks onder andere met zijn vader, die zich naar verloop van tijd bij zijn zoon heeft gevoegd. „Eerst woonden we in Biddinghuizen en later zijn we naar Dronten verhuisd. Een perfecte plek om het merk in de handel te zetten.”

PASPOORT

  • Naam: Floris Diederiks
  • Leeftijd: 37
  • Woonplaats: Dronten
  • Ondernemer sinds: 2012
  • Bedrijfsnaam: Connect Fastening – Tjep Benelux
  • Wat mensen niet van mij weten: „Ik ben een echte levensgenieter. Ik hou van eten, drinken, om uiteten te gaan met vrienden en bekenden. Het gaat om de sfeer en beleving, qua eten hou ik van hele diverse dingen.”

Update:

6 januari 2022: Op verzoek van de ondernemer is er een actuele foto van het bedrijfspand bij het artikel geplaatst.