Afbeelding

Schrijfcafé in bibliotheek Dronten

Partnerbijdrages

Persbericht Flevomeer Bibliotheek:

Onder het genot van een kop koffie of thee je laten inspireren door het boek Eiland onder de zee van Isabel Allende. Op maandag 14 oktober kan iedereen van 10.30 tot 13.00 uur zijn of haar pen laten spreken.

Eiland onder de zee gaat over de slavernij in het Caribisch gebied. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven: Tete, de slavin, die zich later vrij weet te vechten. Toulouse, de slavenhouder, zijn zwager die tegen de slavernij is, maar min of meer in stilte. En de zoon van Toulouse die, eenmaal opgegroeid, fel tegenstander is van slavernij. Ook de uiteindelijke slavenopstand en de haat die onder de slaven leeft, krijgt uitvoerig ruimte.

Het boek geeft de lezer een kijkje in het leven als de vrijheid wordt ontnomen en wat er kan gebeuren als mensen teveel macht krijgen. Maar ook lees je dat iedereen een eigen wil heeft en daar goede dingen mee kan doen. In het Schrijfcafé gaan we per pen op zoek naar de waarde van onze eigen vrijheid. Hoe vrij zijn we eigenlijk? En wanneer voelen we ons vrij?

Elke maand organiseert FlevoMeer Bibliotheek Dronten samen met De Schrijverij een Schrijfcafé. Elk café staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kom vooral meeschrijven. Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig. Iedereen kan het. Wel vragen wij om zelf pen en papier mee te nemen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden