VDL presenteert in Dronten eerste elektrische voertuigen voor afvalinzameling

Partnerbijdrages

DRONTEN - VDL Translift in Dronten heeft vrijdag de eerste elektrische voertuigen voor de inzameling van afval gepresenteerd. Het gaat om twee zijladers. Begin volgend jaar volgen er twee elektrische kraanauto’s. De voertuigen worden onder andere ingezet in Rotterdam en Zwolle.

De nieuwe elektrische voertuigen worden gebruikt voor de inzameling van afval in woonwijken. „Groot voordeel van deze wagens is dat geen schadelijke stoffen vrijkomen en dat de inzameling geluidsarm wordt uitgevoerd”, aldus VDL Translift.

De elektrische zijladers ‘tillen’ aan de zijkant van het voertuig mini-containers op om ze vervolgens in de bak van het voertuig te legen. De elektrische kraanauto’s zijn uitgerust met een systeem waarmee ondergrondse containers kunnen worden geleegd.

Honderd kilometer

De nieuwe voertuigen kunnen op één batterijlading ongeveer 100 kilometer rijden. Op locatie bij de gebruikers worden door VDL geleverde snellaadstations in bedrijf genomen. Om inzamelroutes optimaal te kunnen rijden, kunnen de elektrische voertuigen binnen een half uur tussentijds worden bijgeladen.

„Het is fantastisch om te zien hoe er in deze branche intensief wordt samengewerkt aan de nieuwe generatie voertuigen”, stelt directeur Mathijs van der Mast. Zijn bedrijf VDL Translift is een werkmaatschappij van VDL Groep. In Dronten werken zij aan de ontwikkeling, productie, assemblage, verkoop en service van innovatieve afvalinzamelingssystemen, zowel boven- als ondergronds.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden