Afbeelding
eigen foto

Laatste fase van bouw ‘Weids Wonen’ in Dronten gestart: „De sfeer is landelijk en gemoedelijk”

Partnerbijdrages

DRONTEN - Toekomstige bewoners van Weids Wonen in Dronten-west hebben vrijdag onder toeziend oog van wethouder Roelof Siepel, Annemieke Both-van Toor (Synchroon) en Hein Stooker (Trebbe) de bouw van hun nieuwe buurt officieel gestart. Zij vulden gezamenlijk een tijdcapsule met wensen voor de wijk en hebben deze begraven.

Weids Wonen is gesitueerd aan het water in Het Palet. Dit deelplan is de laatste fase en daarmee het sluitstuk van de wijk De Gilden. Het is volgens de initiatiefnemers ‘een uniek project' van in totaal 92 woningen.

Grote variëteit

„Door de grote variëteit van de woningen en verschillende prijsklassen biedt het plan voor elk wat wils”, aldus Trebbe Groep BV, „Starters, doorstromers en senioren vinden allemaal hun plek in Weids Wonen."

„De sfeer is landelijk en gemoedelijk. De fraaie architectuur, geïnspireerd op de Limburgse witte hoeves, de diversiteit in het aanbod en ‘samen zijn en samen doen’ staan centraal in het hart van het plan. Het grote gezamenlijke binnenterrein vormt het hart van het plan.”

Begin 2020 klaar

De bouw van de eerste twee fases omvat 52 woningen, startte in de zomer van vorig jaar en is opgeleverd. De bouw van de derde en vierde fase, bestaande uit de resterende 40 woningen, startte afgelopen zomer. Naar verwachting wordt de laatste woning in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden