Afbeelding

Zo kun je de aankoop van een tuinhuis financieren

Partnerbijdrages

Wil je de aankoop van een tuinhuis financieren? Dan is het allereerst van belang om uit te zoeken wat voor soort tuinhuis je wilt. Gaat het om een extra schuurtje of wil je er een werkruimte van maken of een serre? Dat scheelt natuurlijk nogal als je kijkt naar de prijs.

De ruimte die je beschikbaar hebt bij je woning speelt hierbij uiteraard ook een grote rol. Een klein tuinhuisje koop je voor een relatief laag bedrag, maar heb je grotere wensen dan is het wellicht nodig om de aanschaf van het tuinhuis te financieren door middel van een lening.

Hoe kan ik geld lenen voor de koop van een tuinhuis?

Als je geen eigen middelen hebt voor het kopen van een tuinhuisje dan kun je hiervoor een lening afsluiten. Dit kan bij een bank of bij een online financieringsmaatschappij. Voordat je besluit geld te gaan lenen omdat je een tuinhuis wilt kopen, of een andere grote aankoop voor in of om het huis, is het belangrijk om leningverstrekkers goed met elkaar te vergelijken.

Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor je lening. Er kunnen namelijk grote verschillen zitten in de kosten zoals het rentepercentage van de lening en de hoogte van bijkomende afsluitkosten. Daarnaast maakt het natuurlijk ook nog uit in hoeveel termijnen je de lening moet aflossen.

Houd rekening met andere schulden

Als je al schulden hebt dan kun je niet zomaar een lening afsluiten. Wil je geld lenen dan zal de geldverstrekker namelijk altijd een check doen op overige schulden. In de meeste gevallen wordt hiervoor ene beroep gedaan op het Bureau Kredietregistratie in Tiel. Hier staan vrijwel alle schulden van alle Nederlanders geregistreerd.

De geldverstrekker kan aan de hand van het overzicht van schulden die op jouw naam staan beoordelen of het verantwoord is om je een nieuwe lening te verstrekken voor de aanschaf van een tuinhuis.

Kan ik besparen op de kosten van mijn lening?

Over het algemeen ben je goedkoper uit als je bij zo weinig mogelijk verschillende aanbieders geld leent. Heb je al een lening en kun je die niet verhogen bij de huidige geldverstrekker? Dan kun je overstappen overwegen om toch een nieuw bedrag te lenen om een tuinhuis te kunnen kopen. Soms moet je wel een boete betalen als je een oude lening versneld aflost, lees dus goed de voorwaarden voordat je zo’n stap neemt.