Marieke Poortinga in actie tijdens telelogopedie.
Marieke Poortinga in actie tijdens telelogopedie. Martijn Cosijnse

Praktijk Haasjes in Dronten overgestapt naar ā€˜telelogopedieā€™: ā€žWerkt verrassend goedā€

Partnerbijdrages

DRONTEN - Logopediepraktijk Haasjes in Dronten is in verband met de coronamaatregelen overgestapt naar ā€˜telelogopedie. ā€™ā€žHet was even wennen en van tevoren was ik wat sceptisch, maar het valt me erg meeā€, aldus Magriet Meerveld, ā€žBij de meeste mensen werkt het verrassend goed.ā€

De logopedisten houden een voorkeur voor therapie in de praktijk, maar constateren dat de ā€˜telelogopedieā€™ geen probleem is. Ze vinden allen dat ze een volwaardige therapie geven en dat het een uitstekend alternatief is.

Direct focus

Volgens Marieke Poortinga werkt beeldbellen goed, omdat er direct focus is. Ze vertelt over een kind dat normaal even tijd nodig heeft om te acclimatiseren: ā€žBij deze digitale therapie is hij gelijk gefocust op de smartphone.ā€ Karin Kroondijk is op verschillende scholen in Dronten actief: ā€žIk merk dat zowel ouders als kinderen er heel serieus en gemotiveerd mee aan de slag zijnā€.

Er wordt in de praktijk gewerkt met het programma Logo-Art Online, mede ontwikkeld door praktijkhoudster Wenda Haasjes. Zij constateert dat het programma door veel logopedisten wordt omarmd en ingezet.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden