Arend-Jan Hovestadt
Arend-Jan Hovestadt eigen foto

Arend-Jan Hovestadt uit Dronten ontwerpt nieuwe ‘huiselijke werkplek’

Partnerbijdrages

DRONTEN - Nu vrijwel iedereen aan het thuiswerken is, heeft het ontwerpbureau van Arend-Jan Hovestadt uit Dronten een nieuwe thuiswerkplek ontwikkeld: „Een plek die niet alleen ergonomisch verantwoord is, maar door de huiselijke sfeer in veel interieurs past en duurzaam is.”

Twintig jaar lang had Arend-Jan in Dronten een bedrijf in woning- en projectinrichting onder de naam ‘Concept & Interieur’. „Doordat we steeds meer ontwierpen voor onze klanten, kwam ik er achter dat ik dit nog leuker vond”, blikt hij terug, „Daarom ben ik vier jaar geleden na veel wikken en wegen helemaal opnieuw begonnen, maar dan in de projectmarkt.”

Vanuit De Giessen runt hij nu het bedrijf Dutchglobe: „Wij leggen ons toe op de productie van volledig eigentijdse houten tafels, stoelen en verlichting. Door de grote expertise en liefde voor hout streven we naar bijzondere en innovatieve meubelen voor de zakelijke markt.” Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 35 dealers in binnen- en buitenland.

Vallen uit de toon

Hovestadt merkte de laatste tijd dat de eisen aan de thuiswerkplek veranderen: „Veel werknemers hebben in de haast een werkplek ingericht. Soms zijn zelfs volledige kantoorwerkplekken naar huis verhuisd. Plekken die op kantoor perfect zijn maar thuis volledig uit de toon vallen.”

De ontwerper weet dat lang niet iedereen een aparte werkkamer heeft: „Veel werknemers hebben in de woonkamer of slaapkamer een werkplek ingericht. Nu we ook na de lock down vermoedelijk meer thuiswerken, wordt naast de functionaliteit ook het design van een werkplek steeds belangrijk. Zodat een permanente thuiswerkplek in je woonkamer meer aansluit bij je inrichting.’

Warme uitstraling

Dutchglobe creëerde een werkplek ‘met een strak design en warme uitstraling’: „De thuiswerkplek is volledig van FSC hout gemaakt en in Nederland geproduceerd. Het is niet alleen huiselijk maar ook duurzaam; de werkplek is voorzien van een armatuur gemaakt van resthout. Het bureau is in hoogte instelbaar voor een goede werkhouding.”

Uiteraard is de werkplek van alle computer-gemakken voorzien. Bovendien werkt Dutchglobe aan een houten schaarsysteem: „Zodat je straks ook staand kunt werken aan dit bureau.”

Informatie:

Afbeelding
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden