Afbeelding

Wim Groothuis komt met lichtgewicht ‘arm’ voor bloemist, bezorger, horeca

Partnerbijdrages

DRONTEN - Wim Groothuis, eigenaar van de firma Prince Fibre uit Dronten, heeft de ‘ease-up’ bedacht: een lichtgewicht carbon ‘arm’ van anderhalve meter lengte, in combinatie met een flexibel kliksysteem. Samen met Carbon Sailing uit Vaassen zijn bedrijf deze arm nu op de markt als middel om in deze coronatijd anderhalve meter afstand te kunnen houden.

Rob Schild van Carbon Sailing: „Met de ease-up kan de pakket-bezorger een pakketje afleveren en een handtekening krijgen voor ontvangst, de bloemist een bos bloemen overhandigen, kunnen medewerkers bij balies en winkels een pinautomaat aanreiken en kan de horeca glazen uitserveren en weer afhalen. We kennen zulke stokken wel als verlengstok voor een microfoon, maar er kan dus veel meer mee.”

„Omdat we normaal gesproken carbon onderdelen voor zeiljachten produceren was het logisch om iets dergelijks van carbon te maken. Dit is immers extreem licht en stijf. Toen het basisidee er was, hadden we het eerste ontwerp al snel klaar”, vervolgt Schild.

Wim Groothuis vertelt over de samenwerking: „We staan beiden voor een betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardig product. Daarin vonden we elkaar dus ook voor wat betreft de ontwikkeling en de introductie van de ease-up.”

Informatie