Alette van de Berg en Irene Korting
Alette van de Berg en Irene Korting ©FotostudioWierd

IKAS krijgt als eerste in Dronten geld uit Ontwikkelfonds: „Biedt goede mogelijkheden”

Partnerbijdrages

DRONTEN - De firma IKAS, gevestigd aan de Handelsweg-noord, ontving maandag als eerste bedrijf in Dronten subsidie uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Wethouder Irene Korting overhandigde directeur Alette van de Berg een symbolische cheque en een bloemetje.

Alette van de Berg: „Om ons dienstenpakket uit te breiden wilden we graag twee medewerkers laten bijscholen. Dit stond al enige tijd op de planning, maar door de corona was dit op de lange baan geschoven. Het Ontwikkelfonds gaf ons het juiste duwtje in de rug om onze plannen door te zetten”.

Financiële ondersteuning

Het Ontwikkelfonds biedt financiële ondersteuning bij het ontwikkelen, leren en opleiden van werknemers. Sinds kort kunnen ook werknemers en werkzoekenden subsidie voor om-, her- of bijscholing aanvragen.

De gemeente Dronten roept op om, net als IKAS, gebruik te maken van het fonds. Wethouder Korting vertelt dat de gemeente investeert in dit fonds: „Omdat we het belangrijk vinden om ondernemers te helpen. Scholing van personeel kan, juist in deze tijd, wenselijk of zelfs urgent zijn. Het Ontwikkelfonds biedt hier goede mogelijkheden voor.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 21 uur geleden