Afbeelding
Aangeleverd

Waar moet je op letten bij het kiezen van een internetabonnement?

Partnerbijdrages

Het afgelopen jaar hebben enorm veel mensen het internetabonnement voor thuis gewijzigd. Dit komt doordat we het afgelopen jaar veel thuis zijn geweest en ontzettend afhankelijk zijn geraakt van de internetverbinding. De internetverbinding is onze stabielste vorm van contact met de buitenwereld geweest. Het is dan ook niet zo gek dat er veel overstappers zijn geweest! Wanneer iets veel gebruikt wordt, dan worden ook de mankementen eerder opgemerkt. In deze blog vertellen we je waar je op moet letten tijdens het uitkiezen van je internetabonnement!

Internetsnelheid

De belangrijkste factor als het gaat om internet vergelijken is de internetsnelheid van het abonnement. Hoe hoger de maximumsnelheid van het internetabonnement, hoe hoger ook de snelheid van jouw internetverbinding thuis zal zijn. Als je van tevoren bepaald hoeveel internetsnelheid je ongeveer nodig hebt in jouw huishouden, dan kun je het abonnement hierop uitkiezen. Als je bijvoorbeeld genoeg hebt aan 60 Mbit/s, dan is het nergens voor nodig om voor een abonnement te kiezen van 500 Mbit/s. Hoe hoger namelijk de internetsnelheid van het abonnement, hoe hoger de prijs ook zal zijn! Door te kiezen voor het abonnement dat het beste bij jouw behoeften past, krijg je precies wat je nodig hebt en betaal je hier ook nog eens niet te veel voor!

Aantal wifi modems

Het aantal wifi modems dat de providers meestuurt tijdens het afsluiten van het abonnement kan jouw internetverbinding maken of breken. Als je in een betonnen flat woont, dan heb je vaak aan één modem niet genoeg. Dit komt omdat het signaal maximaal verstoord wordt. Enerzijds wordt het signaal verstoord door de betonnen muren en anderzijds door het grote aantal andere internetverbindingen in de buurt. Kies daarom altijd voor het internetabonnement die de meeste wifi modems meestuurt. Je kunt deze modems dan verspreid door je woning plaatsen. De verschillende plaatsingslocaties van de modems zorgen er met name voor dat het signaal zo goed mogelijk door de woning wordt verplaatst. Zo garandeer je jezelf van het snelst mogelijke internet in jouw woning.