Afbeelding
Jeroen van der Wielen

Klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen of rug?

Partnerbijdrages

Heeft u voet, knie, heup of rugklachten of wilt u uw loopprestaties verbeteren? Met drie praktijklocaties in Dronten en Biddinghuizen is RondOm Podotherapeuten goed bereikbaar voor het verlenen van podotherapeutische zorg in de regio. 

De podotherapeut

Podotherapeuten van RondOm zijn erkende hbo professionals, gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Tijdens een podotherapeutisch onderzoek wordt gekeken naar de stand van het lichaam, de beweeglijkheid en het looppatroon. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, zoals hightech loopanalyse en drukmeetapparatuur. Aan de hand van de verkregen gegevens wordt er door de podotherapeut een behandeling voorgesteld, welke na overleg met de u, kan worden gestart. 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel naar 088-1180500 of bezoek

www.rondompodotherapeuten.nl.

Iedereen kan bij de podotherapeut terecht, waaronder:

Kinderen
Groeipijn, X of O-benen en struikelen komen vaak voor bij kinderen. Voor kindervoeten moet goed gezorgd worden, want veel voetproblemen bij volwassenen ontstaan in de kindertijd. Professionele aandacht door de podotherapeut kan dit voorkomen.

Sporters
Veel sporten stelt hoge eisen aan de belastbaarheid van het lichaam en dit kan sportblessures veroorzaken. De podotherapeut kan sporters begeleiden en zo de kans op klachten en blessures verkleinen. Er wordt hierbij niet alleen naar de voet gekeken, maar naar de gehele bewegingsketen.

Mensen met zware beroepen
Bij zware beroepen, zoals in de bouw, komen veel voet- en knieklachten voor. Deze ontstaan vaak door de werkhouding, met veel hurken en knielen, of door de verplichte werkschoenen met stalen neus. De podotherapeut kan dit oplossen door bijvoorbeeld het aanmeten van podotherapeutische zolen of teenstukjes.

Ouderen
Tijdens het ouder worden verandert het lichaam en zo ook de voet. Spierkracht en elasticiteit nemen af en dit kan klachten veroorzaken. De podotherapeut kan deze klachten verhelpen door bijvoorbeeld het geven van valpreventie en het aanmeten van podotherapeutische zolen.

Reuma- en diabetespatiënten
Veel mensen met reuma en diabetes krijgen te maken met voetklachten, zoals pijn, vergroeiingen, gevoelsverlies of slecht genezende wondjes. Regelmatige controles, podotherapeutische zolen, teenstukjes of orthopedische schoenen kunnen klachten voorkomen.

Podotherapie in Dronten
RondOm Podotherapeuten heeft 1 maart de praktijk van Podocentrum Noord Nederland in Dronten overgenomen en is met drie praktijken in Dronten en Biddinghuizen goed bereikbaar voor het verlenen van podotherapeutische zorg in de regio. U vindt onze praktijken op de volgende adressen:

  • De Bolder 26
    8251 KC Dronten

  • Het spaarne 71
    8253 PE Dronten

  • Cultuursingel 4
    8256 AM Biddinghuizen

www.rondompodotherapeuten.nl/dronten

!