Afbeelding
Aangeleverd

Zo kies je de juiste vakman

Partnerbijdrages

Weet je nog, vorig jaar in maart. Ineens had je heel veel meer tijd. Tijd die door velen gestopt werd in het opknappen van het huis of de tuin. Maar nu een jaar later, ben je waarschijnlijk wel klaar met dingen zelf doen of willen doen. Tijd om de laatste klussen uit handen te geven en te laten afronden zodat je straks volop kunt genieten als je weer vrienden mag uitnodigen. Geef je een klus uit handen, dan is het kiezen van de juiste vakman wel belangrijk. Een schilder, stukadoor of welke ‘vakman’ dan ook, kan jouw klus maken of breken. We geven je tips voor het kiezen van een goede vakman. 

Internet

De kans is groot dat als je op internet gaat zoeken je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Maar hoe dan wel. Internet geeft je diverse opties, maar zijn die wel verstandig.

Een kluswebsite of offerte site? Wel of niet verstandig?

Het plaatsen van jouw klus op een klusplatform of werkspot klinkt slim. Maar besef wel dat niet alle vakmannen daar echte vakmannen zijn. Natuurlijk bestaan er goede en slechte verhalen en natuurlijk worden zoals altijd vooral de extreme verhalen gedeeld. Kijk je er anders naar dan hebben de goede vakmannen het vaak druk genoeg. Hoe? Doordat ze goed werk afleveren en daardoor er vanzelf werk naar ze toe komt. Door mond-tot-mond reclame bijvoorbeeld. 

Zijn bedrijven met een site slechter?

Beseffen dat je niet gewoon een klusser bent, maar een bedrijf betekent ook dat je je klanten informatie moet geven. Bedrijven met een goede site kunnen de klanten op deze manier goed vooraf informeren. Hierdoor kan de klant informatie halen en is de vakman geen tijd kwijt met de standaard praatjes. Dat betekent meer tijd voor goed werk. Tijd voor het maken van goede offertes, voor meedenken en de klus echt goed klaren. Als ondernemer bedenken dat jouw bedrijf gevonden moet worden laat zien dat je serieus bezig bent. En dat is wat je als klant ook wil. In zee gaan met een serieuze vakman. 

Zoek in de buurt

Binnen de bouw geldt een heel eenvoudig principe. Namelijk dat een bedrijf zo goed is als de laatste klus. Dit betekent dat als de stukadoor in Almere er een puinhoop van maakt, dit zich snel verspreid. In Almere maar ook in de regio er omheen. Er is altijd wel een vriend van een vriend die gehoord heeft dat… Verstandig dus om voor jouw klus een lokale ondernemer te kiezen. De lokale ondernemer heeft een naam hoog te houden en wil dat de mond-tot-mond reclame goed blijft. Mocht er toch iets misgaan, zal de lokale vakman er alles aan doen het zo snel en goed mogelijk te herstellen. 

Weten wat je nodig hebt

Stel je hebt een stukadoor nodig dan moet je weten dat niet alle stukadoors hetzelfde doen. Dan is het verstandig je eerst af te vragen wat voor type stukadoor geschikt is voor jouw klus. Per project kan dat namelijk anders zijn. Zoek je een stukadoor die snel en efficiënt je muren sausklaar kan stucen en airless latex spuiten. Moeten grote oppervlakken in een korte tijd gedaan worden of is er maar een enkele wand glad te maken? Een groot bedrijf wordt waarschijnlijk minder blij van een klein wandje terwijl de eenpitter een hele woning op een korte termijn waarschijnlijk niet aankan en daardoor misschien minder goed werk levert.