Afbeelding
Aangeleverd

Hoe bepaal je of een bureau goed is?

Partnerbijdrages

Het bureau is een plek waar de gemiddelde Nederlander veel tijd aan zal doorbrengen. Ieder jaar komen er steeds meer kantoorbanen bij en dit betekent dan ook dat steeds meer Nederlanders de hele dag achter het bureau zitten. Het is daarom erg belangrijk om gebruik te maken van een goed en comfortabel bureau. In deze blog geven we je enkele tips die jou kunnen helpen met het bepalen of een bureau geschikt is voor jou.

Materiaal

Het materiaal waar het bureau van gemaakt is, is niet enkel belangrijk voor de uitstraling van het bureau. Het is namelijk ook belangrijk voor de ervaring die jij hebt als je aan het bureau werkt. Een bureau van metaal heeft bijvoorbeeld een hele andere uitstraling dan een bureau van hout of bijvoorbeeld van plastic. Het is hierin belangrijk om in ieder geval te kiezen voor een materiaal dat weinig tot geen warmte vasthoudt. Een bureau dat warmte vasthoudt kan namelijk, als er hard gewerkt wordt, erg warm worden. Het materiaal van het bureau zorgt in dit geval dan niet voor verkoeling, maar juist voor extra verwarming. Iets wat je niet kunt gebruiken als het al erg warm is op de plek waar je aan het werk bent!

Ergonomisch bureau

Een van de belangrijkste factoren als het gaat om de selectie van een bureau is de mate van ergonomie die het bureau heeft. Met ergonomie wordt het ontwerp van het bureau bedoeld. Hoe ergonomischer het bureau ontworpen is, hoe beter het bureau is voor het menselijk lichaam. Als je veel tijd aan/achter het bureau spendeert, dan is het enorm belangrijk om dit mee te nemen in je beslissing rondom het bureau. Als we het hebben over ergonomische bureaus, dan kun je denken aan zit sta bureaus, in hoogte verstelbare bureaus en verkoelende bureaus! De ergonomische bureaus zijn vaak iets duurder in de aanschaf dan de niet-ergonomische varianten. Toch is de extra betaling bij aanschaf het vaak meer dan waard. Het werkt dat aan het bureau wordt verricht wordt namelijk als comfortabeler ervaren. Deze meer positieve werkervaring is lastig om op een andere manier te ervaren en daardoor ‘onbetaalbaar’. 

!