Afbeelding
Aangeleverd

Leukste fiets- en scooterroutes in de regio

Partnerbijdrages

Fietsen of scooter rijden in de polder. Natuurlijk kom je langs vlakke velden en rechte wegen, maar toch is er nog veel meer te zien in de omgeving van Dronten. Wij geven je hieronder wat inspiratie voor de leukste fiets- en scooterroutes in de regio. Dus, kom uit je luie stoel en ga op pad!

Hanzensteden

Rijd bijvoorbeeld een keer naar de fraaie Hanzenstad Kampen, of naar Elburg. Of, nog beter, maak er een rondje van: via de Roggebotsluis naar Kampen en van daar in zuidelijke richting naar Elburg. Daar steek je weer het water over en gaat terug naar Dronten. Een prachtige route!

Waterroute

Fiets vanuit het centrum van Dronten in zuidelijke richting, dwars door de polder tot in Biddinghuizen. Van daaruit fiets of scooter je verder door naar het prachtige Veluwemeer. Hier gaat de route verder over de dijk, die je een mooi uitzicht geeft op het water met de talloze bootjes, surfers en andere watersporters. Ga door in noordelijke richting tot de Abbertweg. Buig daar af en ga terug naar Dronten. Een mooie route van ongeveer 45 kilometer.

Boerenroute

Het grootste gedeelte van de Flevopolder is boerengebied en het is natuurlijk heerlijk om dat eens te gaan verkennen. Graanvelden, koeien, weiden en water: een heerlijke, korte route (net geen 25 km) om even lekker uit te waaien. Volg de Rietweg in zuidwestelijke richting tot aan de Larsseringweg, daar buig je af naar het noorden en je volgt deze route tot aan de Lisdoddeweg. Daar sla je rechtsaf. Je kunt helemaal doorrijden tot aan de Dronterweg en zo terug naar Dronten rijden, of je slaat af en gaat zigzag door de velden terug naar je beginpunt.

Langs de Vossemeer

Fiets of rijd via het Overijsselsepad naar de Drontermeerdijk. Daar buig je af in noordelijke richting en rijdt langs het water helemaal tot voorbij de Ketelhaven. Daar ga je weer in zuidelijke richting over de Colijnweg terug naar Dronten. Het is een mooie, korte (38 km) route die je langs prachtige wegen en natuur leidt.

Nog een paar tips

Fietsen of scooter rijden is veel leuker wanneer je een goede tweewieler en benodigdheden hebt. Zo is het wel erg prettig wanneer je over een comfortabele fiets beschikt. Als je dat niet hebt, wordt het tijd om er één aan te schaffen en dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn! De merken Altec, Popal en Spirit hebben alle soorten fietsen en bieden goede kwaliteit voor een zeer redelijke prijs.

Als scooterrijder moet je uiteraard in het bezit zijn van een veilige én comfortabele scooter helm. Let erop dat je een helm kiest in de juiste maat en die voldoet aan jouw wensen. Zo zijn er helmen met opklapbaar kinstuk, een zonnevizier, uitsparingen voor Blue Tooth apparatuur en bril (handig als je een brildrager bent). Verdiep je even in wat voor jou belangrijke punten zijn en koop de perfecte helm voor elke tocht.

Verken de omgeving van Dronten, want er is veel moois te ontdekken!