Afbeelding
aangeleverd

Bedrijven blijven verduurzamen

Partnerbijdrages

Verduurzaming is al jarenlang een belangrijk thema. Je zou denken dat het thema door de coronacrisis wat meer naar de achtergrond is verdwenen. Toch bewijzen veel bedrijven het tegendeel. Juíst door de coronacrisis worden diverse sectoren aan het denken gezet om duurzaam te ondernemen. De verwachting is dat deze duurzame lijn ook ná de coronacrisis wordt doorgezet.

Voorbeelden van sectoren waarin steeds vaker duurzaam wordt ondernomen zijn de bouw en de sector van elektrisch rijden. Zo heeft Ferex rijplaten ontwikkeld die duurzaam in gebruik zijn en heeft Lanova de perfecte oplossing gevonden om elektrisch rijden nóg duurzamer te maken.

Duurzame rijplaten op de bouwplaats

De kans is klein dat je bij rijplaten huren denkt aan duurzaamheid. En dat terwijl er inmiddels dus wel duurzame rijplaten te huren zijn. Omdat Ferex duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, heeft het bedrijf rijplaten ontwikkeld van composiet. Dat is glasvezelversterkt kunststof. Het grootste voordeel van dit materiaal is dat het een levensduur heeft van 15 jaar en daarna gerecycled kan worden. 

Bij glasvezelversterkt kunststof denk je waarschijnlijk niet direct aan rijplaten die zwaar vervoer kunnen verdragen. Toch is niets minder waar. De composiet rijplaten worden toegepast in de evenementensector, weg- en waterbouw en bij kraan opstelplaatsen, om ze te gebruiken als tijdelijke weg of ondergrond. In de bouw zijn er vele zware machines te vinden, zoals heftrucks, tractors en vrachtwagens. De ondergrond heeft het zwaar als deze machines eroverheen rijden. Door een ondergrond van composiet rijplaten aan te leggen, minimaliseer je de beschadigingen aan de ondergrond. Je hebt daardoor geen puin- of zandbed nodig en hoeft na de werkzaamheden geen restauraties uit te voeren aan de ondergrond.

Elektrische auto opladen met groene stroom 

Elektrisch rijden is op zichzelf natuurlijk al een duurzame keuze. Sterker nog, het is hét voorbeeld van verduurzaming. Kies je niet voor een elektrische auto vanwege de duurzaamheid, dan wel vanwege de financiële voordelen. Rijden op elektriciteit is tenslotte goedkoper dan op benzine én je ontvangt een subsidie van de Nederlandse overheid bij de aanschaf. 

Elektrisch rijden is dan wel duurzaam. Nóg duurzamer is het om te rijden op groene stroom. Wil je een laadpaal kopen thuis? Lanova laadpalen is hierin gespecialiseerd! Dit bedrijf heeft een slimme laadpaal ontwikkeld, die de voorkeur geeft op groene stroom boven de reguliere stroom. Heb je thuis of op het werk zonnepanelen? Dan is dit de ideale plaats om een laadpaal te plaatsen. Met de zelf opgewekte zonne-energie laad je je auto op en minimaliseer je de ecologische voetafdruk van jouw gereden kilometers. 

!