Afbeelding
aangeleverd

4 redenen waarom je de gevels van je bedrijfspand moet (laten) reinigen

Partnerbijdrages

Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk achter te laten. Het eerste wat je klanten zien als ze bij je bedrijf aankomen, is de buitenzijde. Daarom is een representatieve buitenzijde uiterst belangrijk. Wist je al dat mensen zich veilig voelen bij een schoon gebouw? Een verwaarloosd en vuil gebouw ziet er niet erg gastvrij uit. Als de buitenzijde van je bedrijfspand schoon is, straal je gastvrijheid en een gevoel van veiligheid uit naar je klanten, buren en personeel.

Als beheerder of eigenaar van een bedrijfspand zou een schone buitenzijde één van je hoogste prioriteiten moeten zijn. Je straalt daarmee tenslotte professionaliteit uit. Voor een schone buitenzijde kan je daarnaast prima een professional inschakelen. De reden daarvoor is dat de gevels soms lastig schoon te maken zijn door de grootte van bedrijfspanden. Daarnaast weet een professional beter hoe hij bepaalde vervuiling het beste kan weghalen. Denk aan vuil als schimmel, groene aanslag, graffiti en vogelpoep. Deze soorten vuil veroorzaken op de lange termijn ook schade aan het bouwmateriaal. Regelmatig je bedrijfspand gevel reinigen is dus geen overbodige luxe, en wel om de volgende 4 redenen:

1. Maak een goede 1ste indruk

Een schone gevel zorgt voor een aanzienlijk aantrekkelijker uitziend pand. Heb je een kantoor of bedrijfspand? Dan laat je zien dat je oog hebt voor detail en dat je een professioneel bedrijf bent.

2. Gevelreiniging draagt bij aan de algemene hygiëne

Als je een gevel lang niet reinigt en er wel algen of schimmel op de gevel groeit, kan dit een risico vormen voor de gezondheid van de mensen binnen het gebouw. Zeker voor mensen die last hebben van bepaalde allergieën.

3. Beperk het onderhoud

Niemand wordt vrolijk van onderhoud. Het kost vaak geld. Daarentegen kan het ook geld besparen. Algen en andere soorten aanslag tasten de gevel van je bedrijfspand aan. Dit kan veel meer onderhoudskosten veroorzaken. Het betalen van een professionele gevelreiniger, die alle algengroei verwijdert, zijn de kosten daarom meer dan waard.

4. Verhoog de waarde van je bedrijfspand

Een schoon bedrijfspand is meer waard als deze er schoon uitziet. Als je besluit om je pand te gaan verhuren of verkopen, is gevelreiniging echt een must. Een schone gevel geeft potentiële huurders of kopers het gevoel dat je je pand alle aandacht hebt gegeven. Het geeft een signaal af dat je goed voor je gebouw hebt gezorgd, wat betekent dat je een goede indruk achterlaat.

Kortom, de investering in gevelreiniging is het meer dan waard. Je investeert daarmee direct in je pand én je klanten. Laat je informeren door een professionele partij over de kosten.

!