Afbeelding
Aangeleverd

Een goed alternatief voor een kerstboom

Partnerbijdrages

Haalde je jaar in jaar uit een echte kerstboom in huis? Dan ben je hier inmiddels misschien wel op uitgekeken. Omdat een echte kerstboom nogal ‘standaard’ is, gaan steeds meer mensen op zoek naar een alternatief voor een kerstboom. Gelukkig is er op dit gebied behoorlijk wat mogelijk. Toch zijn veel mensen zich niet bewust van deze mogelijkheden. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hieronder namelijk een aantal goede alternatieven voor een echte kerstboom op een rijtje.

Kunstkerstboom
Veel mensen gaan op zoek naar een alternatief voor een kerstboom omdat zij de rommel van een echte boom zat zijn. Zo verliest zo’n boom na verloop van tijd steeds meer naalden. In de eerste dagen valt dit nog wel mee, maar na een paar dagen vallen er meer en meer naalden uit. Je kunt de uitval van naalden beperken door jouw kerstboom regelmatig water te geven. Helaas wordt dit vaak vergeten, waardoor het een rommeltje kan worden onder de boom en in de rest van jouw woning.

Ben je vanwege de naalden op zoek naar een alternatief voor een kerstboom? Dan biedt een kunstkerstboom mogelijk uitkomst. Zo’n boom lijkt veel op een echte kerstboom, maar is gemaakt van kunststof. Hierdoor kan een kunstkerstboom geen naalden verliezen. Als je zo’n boom koopt, hoef je dus niet bang te zijn dat het een zooitje wordt in jouw woning.

Extra bijkomstigheid van een kunstkerstboom is dat je hem meerdere jaren kunt gebruiken. Omdat hij nep is, gaat hij namelijk niet dood. Na de kerst tuig je de boom af en berg je hem bijvoorbeeld op op jouw zolder. Als je veel opbergruimte hebt, kun je ook overwegen om de boom met versiering en al op te bergen. Je hoeft de boom volgend jaar dan niet opnieuw op te tuigen.

Houten kerstboom
Een kunstkerstboom lijkt veel op een echte kerstboom. Daarom kunnen wij ons voorstellen dat je dit geen goed alternatief voor een kerstboom vindt. Gelukkig zijn er nog meer mogelijkheden. Overweeg bijvoorbeeld eens om een houten kerstboom te kopen. Sommige houten kerstbomen hebben enkel een driehoekige vorm. Doordat er aan de voorkant wat plankjes zitten, kun je hier leuke dingetjes op zetten. Veel mensen vinden dit houten alternatief voor een kerstboom alleen niet zo bijzonder.

Vind je zo’n houten kerstboom inderdaad niets? Schrijf dan niet direct alle kerstbomen van hout af. Vandaag de dag kun je namelijk allerlei verschillende houten kerstbomen kopen. Sommige van deze bomen zijn ware blikvangers, zoals de Spira. Deze kerstboom heeft een spiraalvorm, waardoor hij er niet direct uitziet als een kerstboom. Daarbij komt dat je hem binnen een paar minuten hebt staan. Het optuigen van dit alternatief voor een kerstboom kost je hierdoor niet onnodig veel tijd. Ondanks dat dit misschien geen traditionele kerstboom is, kun je hem wel versieren met verlichting, slingers en kerstballen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat jouw huis minder sfeervol wordt met dit alternatief voor een kerstboom.

De Spira is niet het enige alternatief voor een kerstboom die je in huis kunt halen. Nee, want je kunt namelijk ook een Yelka houten kerstboom kopen. Deze houten boom is opgebouwd uit verschillende houtjes. Grote voordeel is dat deze houtjes afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Hierdoor bepaal je helemaal zelf de vorm van de boom. Bovendien kun je hem betrekkelijk makkelijk versieren. Je kunt namelijk verlichting, slingers en kerstballen aan de houten latjes hangen. Is de kerst voorbij? Draai alle houtjes dan in dezelfde richting. In dat geval kun je de kerstboom redelijk compact opbergen. Kortom: dit alternatief voor een kerstboom is geschikt voor gebruik in iedere woning.

De alternatieven voor een kerstboom die we hierboven behandelden, brengen nog meer voordelen met zich mee. Koop je zo’n kerstboom? Dan hoef jij je niet langer zorgen te maken over naalden in huis. Deze bomen hebben namelijk geen naalden. Daarbij komt dat je zo’n alternatief voor een kerstboom ieder jaar weer kunt gebruiken. Dit maakt dat zo’n kerstboom op de lange termijn (veel) goedkoper is dan een echte kerstboom. Een echte kerstboom moet je ieder jaar namelijk opnieuw aanschaffen en dat is met een houten kerstboom niet het geval.

Kerstboom op paal
Sommige mensen vinden het maar niets om een kerstboom in huis te halen. Het kan ook zijn dat je vanwege ruimtegebrek besluit om geen kerstboom te kopen. Gelukkig betekent dit niet dat je jouw woning niet sfeervol kunt maken voor de kerstdagen. We zien bijvoorbeeld steeds vaker dat mensen een kerstboom op paal kopen. Zo’n boom is onder meer geschikt voor in de tuin. Hij heeft de vorm van een kerstboom, maar is volledig opgebouwd uit lichtjes. Je hoeft hem hierdoor niet te versieren, waardoor je veel tijd bespaart. Daarnaast kun je hem ieder jaar weer gebruiken.

Als je buiten niet bijzonder veel ruimte hebt, is een kerstboom op paal mogelijk niets voor jou. Dit betekent niet dat je niet zo’n alternatief voor en kerstboom kunt kopen. Er zijn namelijk ook bomen verkrijgbaar die je op jouw deur of muur kunt bevestigen. Zo’n alternatief voor een kerstboom kan in principe altijd gebruikt worden om een woning in de kerststemming te hullen.

!