De zoon van Rolande Kempenaar, Daniëlle Wesseling en haar dochter (v.l.n.r.) bij de heropening.
De zoon van Rolande Kempenaar, Daniëlle Wesseling en haar dochter (v.l.n.r.) bij de heropening. Klaas Spoelstra

Verloskundigenpraktijk Morgenland breidt uit aan De Helling in Dronten

Partnerbijdrages

DRONTEN - Verloskundigenpraktijk Morgenland is heropend aan De Helling 15 in Dronten. In het multidisciplinaire gebouw Parkstaete zijn de mogelijkheden uitgebreid. Er zijn nu meerdere spreekruimtes om zwangere vrouwen te controleren en echo’s uit te voeren.

De parktijk startte in 2015 en werd toen symbolisch geopend door de moeders van verloskundigen en oprichters Rolande Kempenaar en Daniëlle Wesseling. Zes jaar later was het woord aan het ‘nageslacht’. De afgelopen maand werd de openingshandeling van de praktijk verricht door de zoon van Rolande en de dochter van Daniëlle.

Volop ruimte

Verloskundige Rolande vertelt enthousiast over de nieuwe mogelijkheden: „We hebben nu volop ruimte om naast de 20 wekenecho ook een 13 wekenecho aan te kunnen bieden.”

Naast individuele begeleiding geven de verloskundigen in de nieuwe ruimte groepsbegeleiding. Deze groepsbegeleiding op vier momenten in de zwangerschap en één moment na de geboorte vindt plaats naast de individuele controles en heet ‘Centering Morgenland’.

Centering

Verloskundige Daniëlle licht toe: „De Centering is echt iets wat wij als team samen doen. Elke verloskundige verzorgt een eigen meeting en op deze manier leren de zwangere vrouw en haar partner de verloskundigen goed kennen.”

Niet alleen zwangere vrouwen kunnen bij Morgenland terecht. De nieuwe ruimte is ook speciaal ingericht voor het plaatsen van spiraaltjes bij vrouwen van alle leeftijden.

Meer informatie over de nieuwe locatie is te vinden op www.vpmorgenland.nl.


Daniëlle Wesseling en Rolande Kempenaar.