Afbeelding
Aangeleverd

Stylistes van Decorette leveren altijd maatwerk

Partnerbijdrages

In maart 2022 viert Decorette Elburg haar tienjarig bestaan. Vergeleken met tien jaar geleden, toen Rob Taconis zijn winkel startte, is er veel veranderd op het gebied van woningstoffering, vloeren en behang. “Een goed advies en vervolgens nauwkeurig inmeten bij de klant thuis, daar begint het mee”, zegt Rob Taconis. “Dan kun je echt goed maatwerk afleveren.” 

Ons Team:

Decorette is een bestaande winkel in het pand van Weber met een oppervlakte van 350m². “De eigenaar van Decorette was ernstig ziek en ik heb hem benaderd om de Decorette over te nemen”, aldus Taconis, die in 2012 is begonnen. Mijn eerste styliste Renate Koele Doorn heb ik al snel aangenomen. Zij werkte bij Decorette Zwolle en had dus de nodige ervaring. Bovendien jong en enthousiast en ze is nooit meer weggegaan. Om maatwerk te leveren, moet je beginnen met een goed advies”, aldus Taconis. “Dat begint met goede voorlichting en kleuradvies in de showroom. Daarom is ons team versterkt met o.a. Karen Stroeve en Denise Vonk.”

Interieuradvies

“Bij ons zijn altijd minimaal twee opgeleide stylistes aanwezig die over veel kennis beschikken. Hun advies is gratis. We starten eerst met de vloer! Die is het belangrijkste en de basis van de inrichting. De raambekleding en wanden kunnen daar dan mee gecombineerd worden waardoor er één geheel ontstaat. Hierna komt het inmeten en de klanten bezoeken. Dit is een heel belangrijk onderdeel van het vak en moet deskundig gebeuren.” 

Nieuwbouw woning:

“Tegenwoordig heb je zoveel mogelijkheden. Vooral bij een nieuwbouwwoning lijkt het haast onmogelijk om één geheel te creëren. Eén van de eerste stappen is de vloer: pvc, laminaat, hout, gietvloer of vloerbedekking. Als dat besloten is kan de adviseur samen met de klanten bijvoorbeeld de gordijnen, binnenzonwering en wandafwerking bespreken.”

Glasvlies of stucwerk? 

“Bij een nieuwe woning wordt er vaak gedacht aan stucen en dan schilderen. Onze ervaring is dat glasweefselbehang op de wanden kosten kan besparen. Daarna kun je sauzen of behangen. Op deze manier ontstaan er geen zichtbare krimpscheuren. Al deze werkzaamheden kunnen wij voor u uit handen nemen en de wanden in de juiste kleur sauzen.” 

PVC, hout, laminaat of andere vloerbedekking 

Tien jaar geleden was er een beperkt aanbod in pvc en laminaat, maar de vraag groeide enorm. “Omdat ik de presentatie erg belangrijk vond, heb ik gezocht naar een mooie manier van presenteren en daar werkten de leveranciers –vanwege die groei- graag aan mee. Pvc is zo populair omdat het, net als laminaat, gemakkelijk te leggen is en gemakkelijk in dagelijks onderhoud. Bovendien is pvc geluidloos en waterbestendig. Maar ook kunnen wij de betonnen vloer zo afwerken dat je probleemloos op een echt industrieel uitziende vloer kan wonen.” 

Vriendelijke prijzen: 

“Wanneer je tijdig komt, liefst een half jaar van tevoren, dan kan ik samen met de leverancier iets doen met korting. Een paar weken voor oplevering lukt dat niet. Kom naar de showroom of maak een afspraak met de stylistes. Ze helpen graag en nemen alle tijd.” Op dit moment hebben wij 20% korting op binnenzonwering, gordijnen of shutters dus kom gerust langs om u te laten informeren wat de mogelijkheden zijn. Deze actie loopt t/m 28 november 2021 dus wacht niet te lang. 

Duurzame natuurlijke producten 

Het echte natuurproduct Marmoleum komt de laatste tijd weer sterk terug. Omdat het product geheel gemaakt is van o.a. hout en lijnolie spreekt dit vanwege duurzaamheid onze kritische klanten aan. De hang naar natuurlijke producten. Die trend zie je ook in gordijnen en vloerbedekking. “Fabrikanten en leveranciers werken steeds duurzamer, weet Taconis. “Na verwijdering van bijvoorbeeld vloeren, worden deze gescheiden afgevoerd en gerecycled”, legt hij uit. “Ook de lijmen van pvc-vloeren en vloerbedekking zijn milieuvriendelijker. Vroeger stonk de synthetische lijm zo, niet prettig en ongezond voor de stoffeerder. Inmiddels zijn die lijmen gemaakt op waterbasis. Dat geldt ook voor verf, sommige soorten zijn zelfs beter dan synthetische verf, vanwege verkleuring.” 

Werken bij Decorette? 

“Wij hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet alleen qua duurzaamheid, maar ook qua medewerkers. Op dit moment zijn wij bijvoorbeeld op zoek naar jou om bijvoorbeeld onze binnenzonwering en gordijnen te monteren. Deze functie kan door iedereen die wil werken ingevuld worden. Zoals bijvoorbeeld onze Zakaria (voorheen uit Syrië) die op dit moment één van de topstoffeerders van de omgeving is. Bij ons al zeven jaar in dienst! Dat zou jij ook kunnen worden!”

Afspraak maken voor een advies:

 Decorette Elburg
(bij Weber Woonwereld)
0525 68 13 11
www.decorette-elburg.nl

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 11 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden