Afbeelding
Aangeleverd

Je woning verduurzamen? Denk dan aan zonnepanelen!

Partnerbijdrages

Het klimaatprobleem is een probleem waar we als maatschappij al heel lang niet meer omheen kunnen. Gelukkig zijn steeds meer mensen zich hiervan bewust en handelen ze hier dan ook naar. Het grootste nadeel van deze handelingen en oplossingen is dat deze vaak veel geld kosten. Hierdoor is het voor veel mensen niet betaalbaar om actief bij te dragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. Toch zijn er ook oplossingen die redelijk betaalbaar zijn en daarnaast ook nog eens prachtige rendementen kunnen opleveren. Het plaatsen van zonnepanelen is een voorbeeld van deze lucratieve oplossingen. In deze blog vertellen we je daarom meer over waarom ook jij zonnepanelen op je woning in Dronten moet plaatsen!

Zonnepanelen plaatsen betaalbaar

Het grootste voordeel van zonnepanelen is dat het zonnepanelen plaatsen betaalbaar is. Deze betaalbaarheid zit hem ten opzichte van andere groene oplossingen al in de aanschafprijs. Voor enkele duizenden euro’s heb je je dak namelijk al vol liggen met zonnepanelen. Met een gemiddelde energiebesparing van 500 euro per jaar heb je de investering er dus binnen 10 jaar al gemakkelijk uit! Indien de aanschafprijs momenteel buiten jouw budget ligt, dan zijn er ook nog tal van oplossingen. Je kunt voor het zonnepanelen laten plaatsen in Dronten een gunstige lening krijgen van een geldverstrekker. Het duurzame en veilige karakter van de investering zorgt er namelijk voor dat je een ontzettend laag rentepercentage hoeft te betalen over deze lening. 

Milieu

Het plaatsen van zonnepanelen is een van de effectiefste handelingen die een particulier kan doen als bijdrage aan de verbetering van het milieu. Dit komt door het feit dat de zonnepanelen stroom leveren die in de woning gebruikt kan worden. Er hoeft dus geen energie op een niet-milieuvriendelijke manier opgewekt te worden om de woning van stroom te voorzien. Wanneer genoeg mensen zonnepanelen op de woningen hebben staan, dan kan dit al snel betekenen dat er een aantal vervuilende fabrieken gesloten kunnen worden. Hiermee maak je dus écht impact als het gaat om het oplossen van het klimaatprobleem!

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden