Afbeelding
Aangeleverd

Betaal jij (te) veel voor internet, tv en bellen? Zo kun je besparen!

Partnerbijdrages

Betaal jij als Drontenaar te veel voor internet, tv en bellen? Die kans is zeer aanwezig, zeker als je al lang bij dezelfde aanbieder bent. Zo ontdekten we op de vergelijkingssite Providercheck.nl dat je zomaar €20 per maand kunt besparen als je overstapt op een andere aanbieder van internet en tv.

Pak een welkomstaanbieding en bespaar tot €240

We hebben het niet over het overstappen op een specifieke aanbieder. Het gaat er juist om dat je overstapt naar een provider die je een welkomstaanbieding biedt. Korting die je bij je huidige provider niet krijgt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je al jaren trouw bent aan Ziggo of T-Mobile en daar de volle mep betaalt. Stap je van de een over naar de ander, dan krijg je het eerste jaar flinke korting.

Hoe dat kan? Providers doen er alles aan om jou binnen te halen als nieuwe klant. En precies daarom geven zij die eerste maanden dus flinke korting, wat je op jaarbasis zomaar eens ruim €200 kan schelen.

Een snelle postcodecheck laat zien wat je kunt besparen

Heel lastig om de beste aanbieding te vinden is het overigens niet. Daarvoor gebruik je dus zo’n vergelijkingssite als Providercheck.nl. Je hoeft slechts je postcode in te vullen en krijgt direct een overzicht van alles aanbiedingen op jouw adres. Benieuwd? Je kunt hier zelf Alles in 1 vergelijken, of selecteren op alleen internet (en optioneel tv).

Het zou zelfs kunnen zijn dat je nu voor een lager maandbedrag sneller internet tot je beschikking krijgt. Altijd fijn natuurlijk, zeker omdat we met steeds meer apparaten online gaan (waardoor de snelheid per apparaat kan afnemen). Ook zie je direct of er ondertussen glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

Extra cadeautjes bij overstappen

Bij die korting houdt de pret van het overstappen overigens nog niet op. Je krijgt vaak ook nog eens leuke extraatjes. Hierbij kun je denken aan een gratis tv-pakket, zoals ESPN Eredivisie bij T-Mobile, gratis SmartWifi pods en opnemen en pauzeren bij Ziggo of toegang tot FilmBox en Canal+ films & series inclusief gratis Apple Airpods bij Online.nl.

Ook kun je vaak korting krijgen op je smartphone abonnement wanneer je ook een internet abonnement hebt bij een bepaalde aanbieder. De aanbiedingen wisselen regelmatig, dus neem zeker een kijkje om het huidige voordeel te checken.

Overstappen is eenvoudig

Bang dat je in een administratieve rompslomp belandt wanneer je gaat overstappen van internet, tv en bellen? Gelukkig valt dat reuze mee. De meeste aanbieders bieden namelijk een overstapservice. Dat wil zeggen dat je slechts je gegevens en ingangsdatum van je nieuwe abonnement moet opgeven, de provider regelt de rest.

Zo zeggen ze je huidige abonnement op, regelen ze de aansluiting (vaak ook gratis inbegrepen) en zorgen ze ervoor dat je geen dag zonder internet en tv zit. Ideaal. Ben je overgestapt? Noteer dan zeker ook even de datum van de afloop van je vaste contractperiode. Zo kun je bijvoorbeeld na 2 jaar weer opnieuw overstappen en weer die korting pakken!

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden