Afbeelding
Aangeleverd

5 tips! Zo kies je een loungeset die past bij jouw tuin

Partnerbijdrages

Met een mooie loungeset maak je jouw buitenruimte knus en gezellig. Maar welke past nou perfect bij jouw tuin? Want een industriële look is leuk, maar niet in een romantische tuin. Het kiezen van de juiste set valt niet altijd mee. Daarom geven we je alvast 5 handige tips.

Een tuinset om heerlijk in te loungen

Loungen en ontspannen doe je natuurlijk het beste met een mooie loungeset. Zo geniet je het meest van een zwoele zomeravond of een wijntje op jouw terras. Met een loungebank voor buiten haal je jouw huiskamer stiekem een beetje naar buiten. Zitten op ongemakkelijke harde tuinstoelen hoort daar zeker niet bij. Mooie loungesets zijn dan ook meer dan alleen een zitplaats. Het is een aanwinst voor je tuin én je terras. Welke stijl je ook kiest.

Zo kies je een loungeset die perfect past bij jouw buitenruimte

Hout, aluminium, strak en modern of juist rond en landelijk. Tegenwoordig is er ontzettend veel keuze in stijlen uitvoeringen. Een loungeset komt pas tot zijn recht wanneer deze goed past binnen de ruimte waarin je de set wilt gebruiken. Dat kan onder de boom in de tuin zijn, maar ook op het stenen terras, onder de veranda of op het dakterras. Hoe je dat doet?

Tip #1. Hoe wil je de loungeset gaan gebruiken?

Je maakt een goede keuze door jezelf af te vragen hoe je de loungeset wilt gaan gebruiken. Wil je hier voornamelijk genieten van een goed gesprek of een spannend boek? Of wil je hier ook kunnen genieten van een diner met vrienden? Als je het loungemeubel vooral wilt gebruiken om te ontspannen, dan heb je niet perse een hoge salon- of eettafel nodig.

Zeker niet wanneer je de beschikking hebt over een aparte tuinmeubelset met stoelen en een tafel. Wil je de set niet alleen gebruiken om te loungen maar wil je hier ook aan eten of werken? Dan is een lounge dining set ook een prima optie. Deze sets bestaan uit een hoge tafel én comfortabele stoelen. Compleet met dikke kussens en een gemakkelijke zithouding.

Tip #2. Bepaal de stijl van jouw tuin

Elke tuin en elk terras heeft zijn eigen unieke stijl. Dat kan romantisch zijn met veel kleurrijke bloemen, zachte kleden en kaarslicht. Kies in dat geval een materiaal dat hierbij aansluit. Zoals een loungeset van hout of vlechtwerk. Heeft jouw tuin juist een modern of industrieel ontwerp? Met strakke hoeken, rechte vormen en stoere materialen? Dan haal je met een loungehoek van roestvrij staal of aluminium een echte eyecatcher in de tuin. Weet je niet precies hoe je de stijl van jouw tuin of terras moet omschrijven? Met een lounge hoekset van teak of rope maak je altijd een goede keuze. Dit materiaal brengt elke buitenruimte tot leven.

Tip #3. Kussens in de kleuren van je tuin

Een loungeset met een hocker of chaise longue is niet compleet zonder dikke comfortabele kussens. Vaak zijn ze zwart, antraciet of juist zandkleurig. Gelukkig kun je nooit genoeg kussentjes hebben. Werk daarom met verschillende kleuren en vormen. Deze kun je namelijk perfect afstemmen op de kleuren van je tuin. Zoals het groen in je border of de kleurenpracht in de bloembakken. Zo vormt jouw loungeset alsnog één geheel met de tuin.

Tip #4. Onderhoudsvrije tuin? Kies voor een onderhoudsarme set

De keuze voor een loungebank of set kun je ook prima afstemmen op de mate van onderhoud. Als jouw tuin weinig onderhoud behoeft, dan heeft dit meestal een reden. Ook een loungeset kan onderhoudsvrij zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor materiaal dat bestand is tegen alle invloeden van het weer. 

Ook all-weather kussens kun je het gehele jaar door buiten laten staan. Deze sets behoeven weinig tot geen onderhoud. Nog een bijkomstig voordeel is dat je ook geen opslagruimte vrij hoeft te houden voor het opbergen van de set. Materialen die je niet hoeft te onderhouden zijn kunststof en aluminium. Dat geldt ook voor loungesets van outdoor textiel of steen.

Tip #5: De afmeting van jouw loungehoek

Een grote set past niet op een klein terras. Een kleine loungeset valt daarentegen weg in een grote tuin. Als je een set wilt kopen die goed past bij jouw tuin, kijk je eerst naar de oppervlakte die je beschikbaar hebt. Dat heeft ook te maken met het aantal zitplaatsen. Des te meer plaats om te zitten, des te groter de loungeset zal zijn. Dat staat los van een eventuele hocker of lounge tafel. Je kunt kiezen voor een loungeset met 1 tot wel 8 zitplaatsen. Ook de vorm van de set is bepalend voor de afmetingen. Een hoekbank of loungeset in een u-vorm is vaak groter dan een recht exemplaar met een liggedeelte.

Tot rust komen in je eigen tuin met de juiste loungeset?

Met een fijne loungeset kom je lekker tot rust in je eigen tuin of buitenruimte. Niet alleen in het voorjaar en in de zomer, maar zeker ook in de winter. Er zijn namelijk ook tuinsets die je het hele jaar door kunt gebruiken. Bijvoorbeeld in combinatie met terrasverwarming, een vuurkorf of een warme deken. Met deze tips vind je altijd een set die past bij jouw tuin.

Afbeelding