Afbeelding
Aangeleverd

Woontrends voor 2022: duurzaam én praktisch

Partnerbijdrages

Een nieuw jaar, dus ook tijd voor nieuwe meubeltrends! Wat opvalt is dat de nieuwe trends een afspiegeling vormen van de huidige maatschappij. Door het coronavirus werken we meer thuis. Dit is niet alleen een extra werkplek, maar ook een ontmoetingsplek geworden. Daarnaast houden we steeds meer rekening met het milieu. Al deze ontwikkelingen zie je terug in de nieuwe woontrends!

Inmiddels werken we alweer bijna twee jaar zoveel mogelijk thuis als gevolg van het coronavirus. En ondanks de versoepelingen is thuiswerken nog steeds de norm. Dat heeft natuurlijk invloed op het wonen. De thuiskantoren zijn het afgelopen jaar steeds praktischer en professioneler geworden. Het plekje aan de eetkamertafel heeft plaats gemaakt voor een aparte ruimte inclusief ruim bureau en een printer.

Multifunctionele huiskamer

Ook de huiskamer heeft vanwege corona een andere functie gekregen. Het is niet alleen meer een plek waar je je kunt ontspannen, maar ook waar sociale activiteiten plaatsvinden. Tijdens de lockdown was er immers geen andere plek waar we elkaar konden ontmoeten. Daardoor zien we steeds vaker een klein barblad in de woonkamer of keuken of een ronde tafel met hoge krukken, waar we elkaar gezellig kunnen ontmoeten.

Het afgelopen jaar bleven we tijdens de vakantieperiode zoveel mogelijk thuis of in eigen land. Het vakantiegeld werd deels in de tuin geïnvesteerd. Bijvoorbeeld in de vorm van een serre, een tuinhuisje of een overkapping. Daardoor kun je langer buiten zitten en worden de mooie zomeravonden nog eens extra verlengd.

Rustgevende kleuren

Corona zorgt ook voor extra prikkels. We worden uit onze normale sociale leven gehaald. Tijdens de lockdown zaten we ook grotendeels thuis. Dat heeft zijn weerslag op de woonkamer. Daar zoeken we meer naar rust. Dat kan bijvoorbeeld met rustige pastelkleuren of met groen. Deze kleur heeft immers een duidelijke link met de natuur. Daarvan komen we tot rust. Daarom zien we ook steeds meer natuurlijke materialen hun intrede doen. Overigens kunnen ook kamerplanten bijdragen aan een ontspannen gevoel. Verder zien we ook steeds meer rood- en bruintinten hun intrede doen in de woonkamer. Dat heeft een reden: deze tinten zorgen voor een veilig gevoel!

Duurzaamheid

Naast corona is ook duurzaamheid een hot-item anno 2022. We houden ons steeds meer bezig met onze gezondheid en gezond eten. Ook denken we meer om het milieu. Recycling is hot en laten de auto wat vaker staan om de CO2-uitstoot terug te dringen. Daarom wordt het steeds belangrijker dat meubels van duurzame materialen zijn gemaakt, zoals glas, bamboe of mangohout. Mangohout is een bijproduct van de fruitteelt. Als de boom volgroeit is, dan groeien er geen mango’s meer en is het hout heel geschikt voor de meubelmakerij. Bovendien gaat deze houtsoort ontzettend lang mee. Hoe langer het meubelstuk meegaat, hoe langer het duurt voor je hem hoeft te vervangen.

Wil je dat alsnog doen? Verkoop hem dan tweedehands. Tweedehands meubelen worden steeds populairder. Via online websites kun je allerlei mooie meubels vinden, die je een tweede leven kunt geven. Goed voor het milieu én voor je portemonnee!