Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wat staat er in de weg om een woning in Dronten in Bitcoins te betalen?

Partnerbijdrages

Dronten staat niet alleen bekend als moderne plaats maar deze gemeente in de provincie Flevoland kenmerkt zich ook door ruimte. Dronten biedt ruimte voor elkaar, een gemoedelijk karakter en fysieke ruimte. Dit maakt het wonen in dit gebied erg aantrekkelijk en als je een mooi bedrag hebt opgebouwd uit een Bitcoin investering roept dit wellicht de vraag op waarom je deze digitale munteenheden nog niet kunt gebruiken. Wat staat er in de weg om een woning in Dronten in Bitcoins te betalen?

Waarom veel mensen een Bitcoin investering hebben gedaan

De suggestie dat je wellicht een mooi bedrag hebt opgebouwd uit een Bitcoin investering, komt zeker niet uit het niets. Veel mensen hebben er afgelopen tijd voor gekozen om een Bitcoin investering te doen en hebben hier veel rendement uit gehaald. Op deze manier werd er wel een rendement gehaald uit spaargeld wat vrijwel niet meer mogelijk is door het “parkeren van het geld” bij de bank. Veel banken hanteren immers een negatieve rente. De crypto markt heeft hier op een handige manier op ingespeeld door een stuk toegankelijker te worden. Waar er in het verleden uitsluitend gebruik kon worden gemaakt van onbekende buitenlandse websites om een crypto investering te doen, zijn er nu veel exchanges en initiatieven zoals look btc beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Waarom kan een huis in Dronten nog niet met Bitcoins worden betaald?

Een huis in Dronten kan wel in Bitcoins worden aangeboden en de koper en verkoper kunnen overeenkomen dat ze de financiële constructie op deze manier willen vormgeven maar ze zullen toch een aantal struikelblokken tegenkomen. Het huis kan nog niet met Bitcoins worden betaald. Dit komt omdat meerdere instanties bij deze overeenkomst worden betrokken. Een notaris maakt immers gebruik van de diensten van een van de traditionele Nederlandse banken en er zal overdrachtsbelasting en eventueel BTW moeten worden afgedragen aan de fiscus. Deze instanties accepteren uitsluitend euro’s. Dit omdat de Bitcoin in Nederland nog niet is geaccepteerd als officieel betaalmiddel. Juist dit laatste staat in de weg om de volledige transactie in Bitcoins plaats te laten vinden.

Huis indirect betalen in Bitcoins

Het is uiteraard mogelijk om een huis indirect te betalen in Bitcoins. Dit kan door het opgebouwde bedrag in Bitcoins om te wisselen naar euro’s. Daarnaast zijn er kredietverstrekkers die al wel Bitcoins accepteren maar dit tegen ongunstige voorwaarden. omdat dit soort organisaties de bekende crypto risico’s niet willen dragen. Een huis indirect betalen met Bitcoins kan dus maar door deze keuze ga je wel voorbij aan de belangrijkste voordelen van het betalen met deze digitale munteenheid. Cryptocurrency gebruik je immers voor een snelle en voordelige decentrale afhandeling van financiële transacties maar dit kan alleen als alle instanties hier klaar voor zijn.

!