Afbeelding
Foto: Aangeleverd

‘Dronten geeft Warmte’ laat mensen niet in de kou staan

Partnerbijdrages

Deze week start het lokale burgerinitiatief ‘Dronten geeft Warmte’. Het idee is om gedupeerden van de fors gestegen energieprijzen te ondersteunen met duurzaamheidsverbeteringen. Om dat te financieren roept het burgerinitiatief van stichting MeerSamen mensen die er wel warmpjes bij zitten, op om hun Dronter medebewoners niet in de kou te laten zitten.

Coördinator Aldert Riepma van ‘Dronten geeft Warmte’ weet dat ook in de gemeente Dronten veel inwoners financieel in de knel komen door de gestegen energieprijzen. “Gelukkig is er enige tegemoetkoming vanuit de overheid en verlicht ook de energiecompensatie de kostenstijging. Maar voor sommigen blijft de energierekening nauwelijks betaalbaar. Die mensen willen wij helpen met een verduurzamingspakket ter waarde van 75 euro.”

Verwarm de ander met je bijdrage

Daartoe vraagt het burgerinitiatief inwoners die hun energiecompensatie niet nodig hebben, dit project te ondersteunen. Hun bijdrage kunnen ze overmaken op NL95 RABO 0189 6153 03 van Stichting MeerSamen inzake ‘Dronten geeft Warmte’. Van het ingezamelde geld helpt ‘Dronten geeft Warmte’ vervolgens, in samenwerking met het Energieloket en Energiebespaarshop.nl, alle aangemelde inwoners om hun woning duurzamer te maken. Denk aan het monteren van ledlampen, het plakken van raam- en radiatorfolie en leidingisolatie. Daarmee besparen die inwoners ook op lange termijn energie én geld.

Meld je aan voor een pakket

Via www.meersamen.nu, advertenties, flyers en haar netwerk van ruim zeventig maatschappelijke partners hoopt ‘Dronten geeft Warmte’ zoveel mogelijk mensen die het nodig hebben, te bereiken. Aanmelden voor een verduurzamingspakket kan via een aanmeldformulier in het MeerSamen Journaal wat deze en komende week/weken wordt gepubliceerd in de plaatselijke media. Dat formulier kun je inleveren bij de kartonnen bussen’ die je bij supermarkten en openbare gebouwen kunt vinden. Aanmelden kan ook via drontengeeftwarmte@meersamen.nu met vermelding van je adresgegevens.

Aldert Riepma sluit af met de oproep: “Hoe mooi zou het zijn als we als inwoners vele mede-Drontenaren kunnen helpen met een warme hand. Uw bijdrage wordt warm ontvangen!”