Afbeelding
Foto: JESHOOTS.com via Pexels

Sluit op tijd de juiste autoverzekering af bij jou in de buurt

Partnerbijdrages

Voordat je een autoverzekering afsluit, moet je weten waar je naar op zoek bent. Tegenwoordig zijn er genoeg autoverzekering aanbieders, waardoor een keus maken steeds lastiger wordt. Je wilt natuurlijk dat de prijs-kwaliteitverhouding klopt. Het vergelijken van autoverzekeringen gaat heel gemakkelijk op de autoverzekering websites. Daarnaast kun je deze ook filteren op de aanbieders bij jou in de buurt. Woon je in Dronten en wil je de juiste verzekering voor je auto aanschaffen? Lees er hier meer over. 

Wanneer moet je je autoverzekering afsluiten?

Op het moment dat je een auto hebt gekocht en je deze op jouw naam zet, is het verplicht een autoverzekering aan te sluiten. Wanneer je geen autoverzekering hebt afgesloten, mag je niet in de auto rijden. Rijd je toch in je onverzekerde auto, dan kan er een fikse boete worden opgedragen van 609 euro, inclusief administratiekosten. Om deze boete te voorkomen, is het belangrijk je auto meteen te verzekeren zodra de auto is overgeschreven naar jou.

Hoe kun je op tijd je autoverzekering afsluiten?

Als je je autoverzekering niet op tijd hebt afgesloten en met de auto rijdt, riskeer je een boete. Dit geldt ook wanneer je met de auto vanaf de garage naar je huis rijdt. Om dit te voorkomen, kun je online een autoverzekering afsluiten. De ingangsdatum van de autoverzekering kun je zelf aangeven. Hierdoor kun je het goed afstemmen met de dag wanneer je de auto van de garage zou moeten ophalen. Hierbij is het handig oude lopende verzekering af te sluiten, die worden namelijk niet automatisch opgezegd. 

Welke autoverzekering moet je afsluiten?

Het is wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten wanneer je een auto hebt. De keuze welke autoverzekering je afsluit, ligt volledig bij jou. Er zijn drie typen autoverzekeringen: de minimale WA autoverzekering, WA beperkt casco en WA casco (volledige dekking). Het liefst wil je het meeste voordeel halen uit de keuze van je autoverzekering. Ook als inwoner van Dronten kan je online je autoverzekering berekenen, zodat je altijd een goede deal kunt zoeken voor jouw persoonlijke situatie.

Kortom, wanneer je een auto op je naam hebt staan, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Wanneer je je auto niet hebt verzekerd en er toch mee rijdt, kan er een boete worden opgelegd honderden euro’s. Om dat te voorkomen, kun je online je autoverzekering afsluiten en zelf bepalen wanneer de ingangsdatum is. Er zijn drie typen verzekeringen waar je uit kunt kiezen, namelijk: de basis autoverzekering WA, autoverzekering WA beperkt risico en de WA casco volledige dekking.