Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Fietsen door Dronten met een e-bike

Partnerbijdrages

Fiets elektrisch en je zult overal snel zijn, je hebt geen scooter meer nodig en bespaart daarmee ook nog eens het milieu. Veel mensen kiezen al voor een elektrische fiets omdat het een praktische en leuke manier van vervoer is. Heb jij al eens gekeken naar de aanschaf van een nieuwe e-bike? Lees hier meer over dat een e-bike precies is, wat de voordelen zijn van elektrisch fietsen, waar je er eentje koopt en over de duurzaamheid die erbij komt kijken.

Wat is een e-bike?

Een e-bike wordt ook wel een elektrische fiets genoemd. Deze fiets heeft extra vermogen, waardoor je een soort elektrische aandrijving hebt. Hierdoor hoef je amper te trappen op je fiets omdat het automatisch gaat. Je laadt de fiets op aan een stroompunt en kunt vervolgens uren fietsen. De heuvel op? Geen probleem, je zult niet buiten adem raken omdat je fiets al het werk doet. Dit is ideaal voor lange afstanden en moeilijke of vermoeiende routes. De middenmotor van de elektrische fiets zorgt voor een krachtige aandrijving. Een middenmotor e bike is dus een goede keuze voor mensen die graag relaxed fietsen, net zoals op een scooter.

Elektrische fiets kopen

Er zijn veel plekken om een elektrische fiets te kopen. Zo zijn er veel online webshops waar je een fiets kunt bestellen, maar tegenwoordig zijn er ook fietswinkels die zich volledig richten op de verkoop van elektrische fietsen. Zij hebben de mogelijkheid om zich te specialiseren omdat er tegenwoordig veel vraag naar is. Om een e-bike te kopen zul je rekening moeten houden met je budget, je kunt in de winkel eens een elektrische fiets uittesten om te kijken hoe het bevalt. Misschien ken je zelfs iemand met een e-bike en kun je hem uitproberen.

Duurzaamheid

Auto’s, scooters, brommers en motoren vergen brandstof, de prijzen worden steeds hoger. Dit zorgt niet alleen voor een probleem voor je portemonnee, maar brandstof is ook nog eens slecht voor het milieu. Het stoot namelijk ontzettend veel Co2 uit wat weer bijdraagt aan de klimaatverandering. Elektrisch vervoer is een grote verbetering ten opzichte van brandstof.

Conclusie

Een e-bike is een goede keuze voor mensen die hun steentje bij willen dragen aan het milieu en ook nog eens relaxed willen fietsen.