Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Welke tuinstijl past bij mij?

Partnerbijdrages

Ibiza, landelijk, modern. Allerlei termen die tegenwoordig verbonden kunnen worden aan de tuin. De Ibiza tuin is namelijk helemaal hip en happening. Er zijn tegenwoordig veel verschillende stijlen die je in je tuin kunt doorvoeren. Wil je nu graag weten welke stijl goed bij jou en je tuin past? Maak dan kennis met vijf stijlen en ontdek wat je favoriet is. 

Modern (1)

De moderne stijl voor de tuin kenmerkt zich met strakke lijnen in de tuinarchitectuur. Denk aan verhoogde borders langs de schutting en een rechthoekige grasmat. Een moderne tuin heeft een rustig kleurenpalet. Dus geen opvallende felle tinten, maar basiskleuren zoals zwart, wit en het populaire antraciet. Het terras heeft natuurlijk een moderne tuinset nodig. Zoals een strakke set in zwarte kleuren met een modern design zoals een kunststof kuipstoel. 

Mediterraan (2)

Van de donkere tinten van modern gaan we naar het kleurrijke mediterraan. Een Mediterrane tuin zien we in Nederland steeds vaker terugkomen. Warme kleuren zoals oranje, geel en rood geven je tuin dat fijne vakantiegevoel uit Toscane. Bij het aanleggen van je terras kies je hier voor een gezellige tuintegel zoals natuursteen. De borders sier je op met kleurrijke exotische planten zoals de citrus, olijf of een trompetbloem. Uiteraard mag een palm ook niet ontbreken. Ook de tuinmeubels mag je kleurrijk en warm houden. Een nieuw materiaal in de tuinmeubelbranche is rope. Het heeft de look van touw en bestaat in allerlei kleuren zoals terra of groen.

Landelijk (3)

De landelijke tuin heeft een gezellige uitstraling. Kenmerkend voor deze stijl is dat je veel natuur ziet in de vorm van gras en vaste planten. Hier zijn de borders vaak niet verhoogd. De planten zijn gewoon rechtstreeks naast een sierlijke grasmat geplant. Qua kleuren zijn het vooral de planten en decoratie die kleur aanbrengen. Roze, paars en witte bloemen staan hier prachtig. Een mooie grote hortensia geniet je de hele zomer van. Rondom het terras zien we veel vlechtwerk. Zowel in de tuinmeubelen, als in wat extra bloempotten om de boel nog meer op te fleuren.

Ibiza (4)

Zoals al eerder benoemd is ook de Ibiza tuinstijl erg populair. Qua gevoel heeft het wat weg van de Mediterrane tuin. Beide geven je dat fijne vakantiegevoel. Alleen de Ibiza stijl is toch wel echt anders. Hier wordt je omgeven door een witte serene vibe. Dus schilder de schutting of overkapping wit om deze stijl te krijgen. Daarnaast staat Ibiza bekend als relax-eiland. Dus met de juiste loungemeubelen haal je dit gevoel ook naar je eigen tuin.

Industrieel (5)

De laatste stijl die we uitlichten is de industriële stijl. Deze is nog erg nieuw in de tuinen en is overgewaaid van binnen naar buiten. Om deze stoere look te krijgen moet je aan de gang met ruwe materialen zoals staal. Denk aan mooie borders van cortenstaal. Dit zien we al veelal in zowel voortuinen als achtertuinen voorbij komen. Je hebt hier geen planten in met sierlijke bloemetjes, maar groene planten met grote bladeren zoals het mammoetblad of mooie varens.