Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wat zijn de voordelen van een hangtoilet?

Partnerbijdrages

Als je aan een aan de muur bevestigd toilet denkt, stel je je meestal iets voor dat je alleen in openbare ruimten zoals hotels, restaurants, of zelfs bars aantreft. Maar omdat er nu meer inrichtingsmogelijkheden zijn dan ooit, hoeft het installeren van een conventioneel toilet met dichte kuip en zitting niet het enige alternatief voor je badkamer te zijn.

Er is een toename in populariteit van sommige ontwerpen, zoals het achter-de-muur-toilet; daarom kan het nuttig zijn om de beschikbare alternatieven opnieuw te bekijken. Het is tegenwoordig niet zo moeilijk als je denkt om een hangtoilet in je badkamer te installeren, en een complete installatiekit kun je al vanaf €300 kopen

7 Redenen om voor hangende toiletten te gaan

1. Hygiëne 

Doordat bij wandhangende toiletten een voetstuk, stortbak of blootliggende leidingen ontbreken, kan een groter oppervlak schoongemaakt worden, in tegenstelling tot de alternatieven voor dicht op elkaar geplaatste toiletten en achterwand-wc’s. Dit betekent dat er minder ruimte is voor stof en ziektekiemen om zich op te hopen. Hierdoor zijn wandhangende toiletten de beste optie voor gebruik in openbare ruimten zoals hotellobby’s en kantoren.

2. Sterkte en duurzaamheid

Wandhangende toiletten en meubelalternatieven zijn zeer duurzaam. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, kunnen aan de wand gemonteerde oplossingen een gewicht tot 400 kilo dragen.

Wandgemonteerde oplossingen zijn, eenmaal geïnstalleerd, ingenieus ontworpen voor onderhoud, want het spoelreservoir is gemakkelijk te bereiken door alleen de spoelplaat te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat het specificatieproces probleemloos verloopt.

3. Esthetische verbetering

Een wandcloset geeft een eigentijdse en toch functionele optie voor de nieuwe badkamer, wat ideaal is als je met je ontwerp een strakke en stijlvolle esthetiek wilt creëren. Aan de muur bevestigde toiletten zijn er in een grote verscheidenheid van ontwerpen, van ronde tot vierkante vormen, en er zijn oplossingen voor elk projecttype en budget.

4. Minder sanitair geluid

Een aan de wand gemonteerde toiletoplossing kiezen is een onfeilbare methode om het geluidsniveau in elke sanitaire ruimte te verminderen. 

5. Geschikt voor mensen van alle leeftijden

De hoogte van een aan de wand bevestigde toiletpot kan naar eigen wens veranderd worden. Hierdoor zijn aan de muur hangende toiletten een uitstekende keuze, of je nu een badkamer bouwt voor iemand met beperkte mobiliteit of voor iemand die misschien niet zo laag kan bukken.

6. Een ruime keuze aan stijlen

Je hebt veel mogelijkheden om uit te kiezen als het gaat om de esthetiek van een wandhangend toilet, hoewel het ontwerp ervan relatief eenvoudig is. 

Je kunt de grenzen van de stijl wat verder verleggen door iets te kiezen met hardere lijnen en een vierkante vorm, of je kunt gaan voor iets met zachte rondingen en zachtere, rondere randen.

Je hoeft de mogelijkheid van een wandhangend toilet niet weg te gooien alleen omdat je een badkamer in een meer conventionele stijl inricht, vooral niet als er andere alternatieven beschikbaar zijn.

7. Bespaar ruimte met een wandtoilet

Wandhangende toiletpotten zijn een uitstekende keuze in garderobes en andere kleine badkamers, zoals die in suites. Ze nemen niet overdreven veel plaats in omdat ze geen logge stortbak hebben. 

Ze kunnen in de buurt van elkaar en van andere badkamerinrichtingen geplaatst worden zonder de ruimte al te vol te maken. Omdat ze eerder aan de muur dan aan de vloer bevestigd zijn, geven toiletten aan de muur de indruk dat er meer plaats is dan er is. 

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een geschikte plaats om ze te installeren, want er moet voldoende ruimte zijn om de verborgen stortbak en het frame te verbergen. Ze blijven de ideale optie voor krappe ruimtes, want ze muizen muren uit en zijn compact vormgegeven.