Afbeelding
Foto: Optisport

Nieuw in Dronten: Aqua’Groepsles speciaal voor reumapatiënten

Partnerbijdrages

DRONTEN - Vanaf september gaat Optisport Dronten in het Burgemeester Aat de Jongezwembad onder de noemer Aqua’Reuma iedere woensdag drie groepslessen verzorgen speciaal voor reumapatiënten.

In het zwembad lijk je door de weerstand een hoop kracht te moeten leveren om te kunnen bewegen. Toch heeft je lichaam daar geen last van: in het water ben je gewichtloos. Er is geen sport waarbij je gewrichten zo weinig te verduren krijgen als bij zwemmen: er is geen schokbelasting die spieren, pezen, banden en gewrichten moeten opvangen.

Voor reumapatiënten heeft zwemmen allerlei voordelen:

  • In water treedt automatische spierontspanning op.
  • Bewegingen worden vloeiender uitgevoerd.
  • Met minder pijn bewegen in het warme water.
  • Je lichaam wordt sterker en je houdt je conditie op peil

De ochtendlessen worden verzorgd door fysiotherapeut Petra Valkenburg en daaraan kun je al met de lichtste klachten deelnemen. De avondles wordt gegeven door oefentherapeut Mensendieck Petra Indrisie, waarbij specifiek aandacht is voor patiënten die te maken hebben met de ziekte van Bechterew. Ook met artrose en fibromyalgieklachten kun je deelnemen aan Aqua’Reuma.

Heb jij last van (lichte) klachten die door reuma worden veroorzaakt en ben je op zoek naar pijnverlichtende oefeningen onder professionele begeleiding? Neem dan eens een kijkje op de site van Optisport Dronten en neem contact op voor overleg.

Afbeelding