Afbeelding
Foto: Optisport

Nieuw in Dronten: Aquaā€™Groepsles speciaal voor reumapatiĆ«nten

Partnerbijdrages

DRONTEN - Vanaf september gaat Optisport Dronten in het Burgemeester Aat de Jongezwembad onder de noemer Aquaā€™Reuma iedere woensdag drie groepslessen verzorgen speciaal voor reumapatiĆ«nten.

In het zwembad lijk je door de weerstand een hoop kracht te moeten leveren om te kunnen bewegen. Toch heeft je lichaam daar geen last van: in het water ben je gewichtloos. Er is geen sport waarbij je gewrichten zo weinig te verduren krijgen als bij zwemmen: er is geen schokbelasting die spieren, pezen, banden en gewrichten moeten opvangen.

Voor reumapatiƫnten heeft zwemmen allerlei voordelen:

  • In water treedt automatische spierontspanning op.
  • Bewegingen worden vloeiender uitgevoerd.
  • Met minder pijn bewegen in het warme water.
  • Je lichaam wordt sterker en je houdt je conditie op peil

De ochtendlessen worden verzorgd door fysiotherapeut Petra Valkenburg en daaraan kun je al met de lichtste klachten deelnemen. De avondles wordt gegeven door oefentherapeut Mensendieck Petra Indrisie, waarbij specifiek aandacht is voor patiĆ«nten die te maken hebben met de ziekte van Bechterew. Ook met artrose en fibromyalgieklachten kun je deelnemen aan Aquaā€™Reuma.

Heb jij last van (lichte) klachten die door reuma worden veroorzaakt en ben je op zoek naar pijnverlichtende oefeningen onder professionele begeleiding? Neem dan eens een kijkje op de site van Optisport Dronten en neem contact op voor overleg.

Afbeelding
Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden