Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dit zijn de woontrends van deze herfst

Partnerbijdrages

Als de tropische dagen plaatsmaken voor vallende bladeren, regen of kou dan wordt het tijd om je terras te verlaten en meer tijd binnen te besteden. Maak het deze herfst gezellig en comfortabel met de laatste woontrends. We hebben aan de top designers en interieur experts gevraagd welke trends we in deze herfst tegemoet kunnen zien. Dit is de top 5 woontrends voor dit najaar!

1. Tijd voor kwaliteit

Steeds meer consumenten ontdekken dat goedkoop toch echt duurkoop is. Een standaard gordijntje, een budget bankje of een bijzettafeltje die verdwaald in de supermarkt op een pallet staat. Het ziet er nét niet mooi uit en de kwaliteit laat te wensen over. Daarom kiezen we weer massaal voor iets duurder maar veel beter. Hoogwaardige producten gaan langer mee en verdienen zichzelf dus weer terug, daarnaast zie ze er vanaf dag één al veel mooier uit.

2. Huisautomatisering

Niemand kijkt op als de deur van een winkel automatisch opent maar gordijnen in huis die vanzelf omlaag gaan als de avond valt is blijkbaar nog steeds bijzonder. Toch is het heel eenvoudig en bovendien betaalbaar om stijlvolle gordijnen op te hangen en automatiseren. Op Poweredblinds.nl lees je meer over de mogelijkheden en voordelen van automatische raamdecoratie. Je kunt hier complete sets kopen inclusief prachtige gordijnen, motor en afstandsbediening. Koppelen met andere smart home apparatuur is optioneel en wat ons betreft zeker aan te bevelen! Wat dacht je van luxueuze plisségordijnen die automatisch sluiten als de verlichting in huis wordt ingeschakeld?

3. Duurzame materialen

Het gebruik van duurzame materialen zien we overal terug. Dit sluit mooi aan op het onderwerp kwaliteit en levensduur. Zo is bamboe een populair materiaal omdat het snel groeit en daarmee hernieuwbaar is. Deze herfst nemen we afscheid van ‘plastic fantastic’ en halen we de natuur in huis zonder tropische regenwouden te kappen. Duurzaam is echter meer dan natuurlijke grondstoffen. Het staat ook voor kwalitatief hoogwaardige materialen en een stijl die nog jarenlang trendy zal blijven.

4. Groen uit de natuur

Groen mag weer en dan bedoelen we planten in huis. Potplanten, hangplanten en zelfs klimplanten maken van jouw huis een privé bos of personal jungle. Je kunt het subtiel houden, als je echter groene vingers hebt dan is de sky the limit. Kies voor echte planten die niet alleen mooi zijn maar ook de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Let er bij huisdieren wel op dat sommige planten giftig kunnen zijn.

5. Smart home

We hebben het al genoemd bij huisautomatisering maar dat was nog maar het topje van de ijsberg. Deze herfst gaan we voor neutrale kleuren die we kunnen ‘veredelen’ met smart lights. Zo kun je de muren steeds een ander tintje geven met gekleurde LED lampen in combinatie met een app. Stel scenario’s samen die je kunt activeren met een smart speaker naar keuze. Je kunt daarbij meerdere merken koppelen via een centrale switch. Voor alle smart home oplossingen kun je terecht bij Somfy. Dit is al jarenlang de specialist in huisautomatisering. Zo kun je raamdecoratie inspiratie opdoen bij Somfy en direct een dealer zoeken die de rest voor je regelt. Wonen wordt weer genieten!