Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Last van je rug? Probeer deze 3 methoden eens

Partnerbijdrages

Meer dan 80% van de volwassenen heeft op een bepaald moment in hun leven pijn in de onderrug. Het is een veel voorkomende aandoening. Er zijn ook verschillende oorzaken, waardoor het moeilijk is de oorsprong van het probleem vast te stellen zonder medische hulp te zoeken, zoals een bezoek aan de dokter of chiropractor.

Het uitvoeren van lichamelijke activiteiten waar het lichaam niet aan gewend is, zoals inspannend tuinieren of het dragen van te zware voorwerpen, is waarschijnlijk een van de meer frequente oorzaken.

De meeste mensen hebben af en toe matig last van hun rug

Het kan een uitdaging zijn de precieze oorzaak aan te wijzen. Het bewegen van de rug in een onnatuurlijke houding is meestal een symptoom dat een of meer spieren, gewrichten, ligamenten, of tussenwervelschijven overbelast of verdraaid kunnen zijn. Je moet absoluut medische hulp zoeken als je ernstige rugpijn ervaart, want deze vorm van pijn kan veroorzaakt worden door druk op zenuwen, veroorzaakt door een mogelijke scheefstand van de botten in je rug.

Een hernia kan het gevolg zijn van deze overbelasting – dit kun je doen

De ideale aanpak is af te wisselen tussen zitten en staan om de gezondheidsvoordelen van staan te plukken en de mogelijke negatieve gevolgen te minimaliseren. Je kunt nek- en rugklachten verlichten, je algemene gezondheid verbeteren, en je doelstellingen voor gewichtsverlies bereiken door intervallen van staan en lichte lichaamsbeweging in je dagelijkse routine op te nemen.

Onze tips is: sta op, loop meer rond, en zit minder. De meeste sta-werkplekken zijn zo geconstrueerd dat het computerscherm op ooghoogte komt. Daardoor hoeven je nek en rug het niet de hele dag lang slungelend of naar beneden kijkend te verdragen. Met een staand bureau kun je ook je onderarmen parallel aan de vloer houden door ze op het bureau te leggen. Dit helpt bij het handhaven van een goede houding in het algemeen, wat rug- en nekpijn aanzienlijk zal verminderen.

Dry Needling therapie is een optie

Vanuit een medisch standpunt zal de fysiologische invloed van het inbrengen van een naald door de huid van een patiënt hetzelfde effect hebben op het immuunsysteem van het lichaam. Om de revalidatie te bespoedigen, kan dry needling helpen bij pijnbestrijding en spierspanning verminderen.

Dry needling therapie wordt al duizenden jaren gebruikt om miljoenen patiënten te behandelen, ongeacht of men het beschouwt als een vooruitgang van de traditionele Chinese geneeskunde of als een relatief recente methode dat door de moderne westerse medische praktijk het licht zag. Het is een beproefde aanpak voor effectieve pijnbestrijding die veilig is en waarvoor je geen medicijnen nodig hebt.

Massagetherapie bij spierpijn

Rugklachten worden het vaakst veroorzaakt door verrekkingen en verstuikingen van de spieren. Voor deze aandoeningen is massagetherapie een fantastische behandelingsmogelijkheid. Het helpt ontstekingen en spasmen in een getroffen gebied te verminderen, terwijl ook de spierspanning afneemt. Een massagetherapeut kan de oorzaak van je pijn opsporen en maatregelen nemen om er vanaf te komen.

Massage therapie kan ook nuttig zijn voor mensen met osteoartritis (OA) van de wervelkolom. Door spanning en stress te verminderen en de bloedsomloop te stimuleren, kunnen massages helpen bij OA ongemakken. Eventuele pijn kan verminderd worden door de onderrug te masseren. Bovendien wordt de bloedsomloop gestimuleerd en het ongemak wordt vaak beter als de spieren zich ontspannen.

Als je deze suggesties opvolgt en wat broodnodige rust in bed neemt, zou je rugpijn moeten verdwijnen en je rug weer normaal moeten zijn.

Wanneer je erg veel last hebt, zou je zelfs mee kunnen doen aan een aqua groepsles voor pijnvrij bewegen.

Zweedse Massage is een goede massage voor algehele rugpijn

De Zweedse massage kan een uitstekende manier zijn om te beginnen voor wie nieuw is met massagetherapie. Het helpt bij het verminderen van algemene spierspanning. Ook kleine ongemakken in de rug kunnen met behulp van deze verzachtende massage worden aangepakt.

Een massage van het hele lichaam is wat je van een gewone sessie kunt verwachten. De massagetherapeut combineert kneden, tikken, langdurige strijkingen, gewrichtsbewegingen, en diepe cirkelvormige bewegingen.

Een diepe weefselmassage

In tegenstelling tot een Zweedse massage wordt bij diepe weefselmassage meer druk op de spieren uitgeoefend, zoals de naam al doet vermoeden. Mensen met chronische spierongemakken, sommige blessures, en spierpijn kunnen baat hebben bij deze extra druk. Bovendien kan het verlichten van de spierspanning die vaak gepaard gaat met angst of veel stress nuttig zijn voor personen die aan deze aandoeningen lijden.

Diepere druk en langzame strijkbewegingen worden door de massagetherapeut gebruikt bij de zogenaamde deep tissue behandelingen. Om de diepere niveaus van spieren en zachte weefsels te bereiken, wordt meer druk gebruikt.