Dame met zilveren oorbellen
Dame met zilveren oorbellen Foto: Aangeleverd

Passen zilveren oorbellen bij jou?

Partnerbijdrages

Als het op sieraden aankomt, zijn mensen vaak verdeeld in twee verschillende teams, namelijk, die van zilver of goud. Er valt veel te zeggen voor beide materialen. Zo blijft goud jarenlang mooi en wordt het overal gezien als een verfijnd en luxe materiaal. Zilver daarentegen heeft een koelere tint en is vaak goedkoper. Vooral als het op oorbellen aankomt kiezen veel mensen ervoor om echt zilver of goud te dragen. Sommige mensen kunnen namelijk last krijgen van allergische reacties op oorbellen die gemaakt zijn van andere materialen. Als je ook een van deze mensen bent, is de kans groot dat je je afvraagt of zilveren oorbellen wel bij je passen. Lees dus snel verder voor meer informatie!

Je persoonlijke smaak

Of zilveren oorbellen bij je passen, is ten eerste natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. Iedereen zou altijd moeten dragen waar hij of zij zich comfortabel bij voelt. Men zegt niet voor niks dat over smaak niet te twisten valt! Mocht je nu alsnog niet zeker weten of zilveren oorbellen je goed zouden staan, zijn er daarnaast gelukkig een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Het gaat hierbij onder andere om je haarkleur, oogkleur, de ondertoon van je huid en de kleuren die in je garderobe terugkomen.

Zilveren oorbellen die passen bij je haar en ogen

In tegenstelling tot goud, hebben zilveren oorbellen een koele kleur. Juist omdat je oorbellen naast je gezicht en ogen draagt, zorgen zilveren oorbellen er zo voor dat je ogen beter uitkomen. Dit is vooral het geval als je een koele oogkleur hebt zoals blauw. Voor de tint van je haar geldt overigens hetzelfde. Als je een koele ondertoon in je haar hebt, passen zilveren oorbellen hier het beste bij!

De ondertoon van je huid bepalen

Net zoals het geval is met je haarkleur en oogkleur, passen zilveren oorbellen het beste bij een huid met een koele ondertoon. Veel mensen vinden dit verwarrend omdat zij niet precies weten hoe je de ondertoon van je huid vaststelt. Daar kan je gelukkig snel achter komen met een makkelijke truc. Om te bepalen of zilveren oorbellen bij je huid zouden passen, hoef je simpelweg alleen maar naar de binnenkant van je pols te kijken. Als je aders blauw of paars lijken, heb je een koele ondertoon. Als je aders daarentegen groen lijken te zijn, heb je een warme ondertoon.

Zilveren oorbellen en je garderobe

Tenslotte is het een goed idee om voor zilveren oorbellen te kiezen als ze passen bij je garderobe. Om nog specifieker te zijn, gaat het hier om de kleuren en tinten die terug komen in de kleding die je vaak draagt. Zoals je inmiddels kan raden, passen koele zilveren oorbellen het beste bij een garderobe die ook veel koele tinten heeft. Als je voornamelijk zwarte of witte kleding hebt passen zowel zilveren oorbellen als andere oorbellen bij je outfits. Of zilveren oorbellen voor jou zijn weggelegd, ligt dus aan je eigen smaak, haarkleur, oogkleur, ondertoon van je huid en de kleuren van je garderobe!