Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Energievergelijken zakelijk: hoe doe je het?

Partnerbijdrages

Je hebt een zakelijk energiecontract. Ook dan is het mogelijk om energietarieven te vergelijken en over te stappen. Fijn, want je wilt ook voor je pand, loods of kantoor de maandelijkse kosten zo laag mogelijk krijgen. Wie niet, in deze toch al dure tijd. Alleen is energievergelijken zakelijk best ingewikkeld, als je het zelf doet ten minste. Ontdek hoe je het doet en hoe je er hulp bij krijgt.

Doe dit bij energievergelijken zakelijk

Wanneer je jouw maandbedrag betaalt, sta je er vast niet bij stil waar het maandbedrag allemaal uit bestaat. Tijd om daar verandering in te brengen en duidelijkheid te scheppen. De energiekosten bestaan uit:

  • Tarief per kWh
  • Tarief per m3
  • Regiotoeslag
  • Vaste leveringskosten
  • Netbeheerderkosten
  • Opslag Duurzame energie
  • btw

Ook krijg je van de overheid ieder jaar een deel van de energiekosten terug. De Belastingdienst ziet je energieverbruik namelijk ook als een deel van een basisbehoefte. 

Waar moet je nu op letten bij energievergelijken zakelijk? Je kunt niet op elk onderdeel besparen door een overstap te maken naar een beter contract en een andere energieleverancier. Want de btw, netbeheerderskosten en opslag duurzame energie blijft hetzelfde, ongeacht of je overstapt of niet. Dit zijn onderdelen die door de overheid en netwerkbeheerder zijn bepaald, de energieleverancier int het alleen via de rekeningen. Als je dus energievergelijken zakelijk toepast, moet je letten op het tarief per kWh, tarief per m3, regiotoeslag en de vaste leveringskosten. Dit laatste is een vast bedrag wat je per maand betaalt. Dit zijn de onderdelen waarop de leveranciers concurreren en waar je dus je voordeel kunt behalen door een overstap te maken. 

Met vergelijken moet je ook altijd opletten dat je geen appels met peren vergelijkt. Dus vergelijk alleen de tarieven van zakelijke energiecontracten in dezelfde periode. Let ook op de bandbreedte op het contract. Je mag niet altijd gewoon gebruiken wat je wilt. Soms staat daarover iets in kleine letters op het contract. Net als de opzegtermijn, daarover staat vaak ook iets in het energiecontract vermeld. Soms is dit wel een half jaar, waardoor je dus niet 1-2-3 kunt opzeggen. 

Hulp bij energievergelijken zakelijk

Klinkt het nog steeds als abracadabra in je oren? Wees niet bang: je kunt hulp krijgen bij energievergelijken zakelijk. Ga maar eens naar de website https://www.zakelijkeenergietarieven.nl/zakelijke-energie-vergelijken/. Daar zie je dat je meteen een zakelijke energieofferte aan kunt vragen. Je moet dan eerst je gegevens invullen. Ze moeten namelijk weten wat je verbruik per jaar is, wat voor jaarcontract je wilt, wat je bedrijfsnaam is, het e-mailadres waarop je de offerte wilt ontvangen en je telefoonnummer. Vervolgens druk je op offerte aanvragen en binnen 24 uur ontvang je de beste deal. Zakelijke Energietarieven is onafhankelijk en vergelijkt alle energieleveranciers voor je. Hierdoor weet je zeker dat je profiteert van de scherpste zakelijke tarieven. Ze hebben jarenlange ervaring, daarom weet je dat je met een goede partij te maken hebt. Op Kiyoh, het onafhankelijke reviewplatform, krijgen ze dan ook veel positieve reviews. Je kunt voor energievergelijken zakelijk overigens niet alleen terecht als je zelf een overstap wilt maken, ook als je leverancier failliet gaat ben je hier aan het juiste adres.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden