Afbeelding

Strandpaviljoen Bremerbaai is over een jaar klaar

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN - Het strand Bremerbaai is rond de jaarwisseling klaar. Het bijbehorende strandpaviljoen opent drie maanden later, op 1 april 2016, de deuren. ,,Want het wordt een seizoensgebonden bedrijf, in de winter zijn we toch gesloten'', vertelt Wim van Loo van Aquacentrum Bremerbergse Hoek.

Het Aquacentrum is een belangrijke partner van de gemeente bij de realisatie van de Bremerbaai. Niet alleen bouwen zij het strandpaviljoen, maar bovendien verzorgen zij straks het dagelijks onderhoud van het strand. In ruil daarvoor heeft dit bedrijf ook een belangrijke rol gekregen bij het opknappen van het eiland Ral.

Op de kaart zetten

Het strandpaviljoen krijgt een oppervlakte van 480 vierkante meter en de eigenaar beraadt zich nog over de naam. ,,Wij hopen met dit paviljoen ons bedrijf meer op de kaart te zetten'', zegt eigenaar Marc ter Avest. Hij benadrukt dat het strandpaviljoen seizoensgebonden is, maar dat mensen bij het Aquacentrum het hele jaar terecht kunnen voor bruiloften en partijen.

,,De gemeente voert al sinds de eeuwwisseling gesprekken over de Bremerbaai. Een jaar of drie geleden zijn ze bij ons terecht gekomen'', aldus Van Loo, die zeer enthousiast is over het in aanbouw zijnde recreatieproject.

Lees ook:
- Bremerbaai is op papier al verschillende keren verhuisd.
- Niet alleen pootjebaden maar écht zwemmen bij Bremerbaai.
- Eiland De Ral in het Veluwemeer krijgt tweede leven.
- Rivierdonderpad heeft Dronten veel geld gekost.