Er komt een kiosk op het stationsplein in Dronten
Er komt een kiosk op het stationsplein in Dronten brugmedia.nl

Er komt een kiosk op het stationsplein in Dronten

Partnerbijdrages

DRONTEN - Er komt een luxe, houten kiosk te staan op het Koning Willem-Alexanderplein in Dronten. Het is de bedoeling dat er in de kiosk met name koffie, thee en broodjes verkocht gaan worden.

De gemeente en Prorail zijn bezig met het opwaarderen van het stationsplein in Dronten. Zo worden de fietsenstallingen uitgebreid, komt er een ruimte voor brommers en wordt er dus een kiosk neergezet.

Bij Jort Merkelbach uit Dronten groeide drie maanden geleden het plan om een kiosk te beginnen op het stationsplein: ,,Ik zag dat er op alle stations zoiets bestaat, behalve in Dronten. Toen heb ik samen met een vriend een plan gemaakt en zijn we naar de gemeente gestapt. Dat is nu ruim 3 maanden geleden en daar zijn we druk mee bezig.''

Vergunning

,,We zijn bezig met de laatste puntjes op de i zoals de huurovereenkomst en het verlenen van de omgevingsvergunning'', meldt de gemeente desgevraagd, ,,Daarna kan de kiosk er komen.''

Het is de bedoeling dat de kiosk aan de westkant van De Noord komt te staan, vlakbij de fietsenstalling. Aan die kant moeten op den duur bedrijfspanden komen met daarboven woningen. Tegen de tijd dat die gebouwd gaan worden, moet de school voor VMBO en MBO aan de oostkant van het plein klaar zijn. De kiosk verhuist dan naar de oostzijde van het plein.