Brocante Fair op tweede paasdag bij de Dorpsboerderij
Brocante Fair op tweede paasdag bij de Dorpsboerderij brugmedia.nl

Brocante Fair op tweede paasdag bij de Dorpsboerderij

Partnerbijdrages

DRONTEN - Atelier la Violette en Sees Brocante & Woondecoratie, beide uit Dronten, houden op tweede paasdag van 11 tot 17 uur een Brocante Fair bij de Dorpsboerderij aan de Wisentweg.

Brocante staat voor spullen die in trek zijn, maar niet vallen onder de noemer antiek. "Oude spulletjes met een verhaal, een geschiedenis, een ziel", zeggen de organisatoren van de fair, "Zoals een oude bijbel gevuld met bidprentjes, oude foto's aan een wasknijper, servies uit het kastje van oma of een oude tafel die wat gehavend is door de tand des tijds."

Vrijmarkt in Dronten

De initiatiefnemers kwamen elkaar in 2013 tegen op de vrijmarkt tijdens Koninginnedag in Dronten. De een had een kraam met zelfgemaakte spulletjes variërend van oude foto's op boekjes, versierde hoedendozen en gehaakte brocantespulletjes. De ander was nog een ontdekker qua brocante, een blogster en hobbyfotografe.

Al snel ontstonden er plannen om een Brocante Fair te organiseren in hun eigen woonplaats. "We hadden meteen een fantastische locatie op het oog: de Dorpsboerderij aan de Wisentweg, een schitterende plek in de bossen waar mensen met een beperking werken."

Gesprek met Triade

Na een eerste gesprek met Triade werden de afspraken gemaakt. De fair wordt gehouden op maandag 6 april van 11 tot 17 uur.

Zie ook de Facebookpagina van de Brocante Fair.