Dameskleding en mode-accessoires bij Fashionhouse Jaweria
Dameskleding en mode-accessoires bij Fashionhouse Jaweria brugmedia.nl

Dameskleding en mode-accessoires bij Fashionhouse Jaweria

Partnerbijdrages

DRONTEN - Aan Het Ruim 11-13 is maandag een nieuwe winkel geopend: Fashionhouse Jaweria. De zaak van vader en dochter Malik uit Dronten richt zich op damesmode en mode-accessoiress.

"We verkopen damesmode, schoenen, tassen, riemen, portemonnee's, shawls, sieraden, maar ook ondergoed", legt de heer Malik uit, "Allemaal voor dames, ongeacht leeftijd: jong en oud, grote en kleine maten."

Lage prijzen

Het is een moedige stap om in deze tijd een nieuwe winkel te starten. "Ach, we gaan het gewoon proberen", relativeert Malik, "We denken dat we ons kunnen onderscheiden door goede producten tegen lage prijzen."

De heer A.B. Malik vluchtte meer dan tien jaar geleden vanuit Pakistan naar Nederland. Hij startte een ambulante handel in mode-accessoires en had vooral op de markt in Nunspeet succes. Omdat hij in Nunspeet ook veel mensen kende -zijn gezin gaat er wekelijks naar de moskee- opende hij er twee jaar geleden een winkel. De ervaringen zijn zó goed, dat hij nu ook een winkel heeft geopend in zijn woonplaats Dronten.

Opening door burgemeester

De winkel werd maandagmiddag officieel geopend door burgemeester Aat de Jonge. "Heel leuk", aldus de heer Malik, "We zijn er trots op dat de burgemeester dit wilde doen."

Fashionhouse Jaweria is gevestigd in het voormalige pand van Shoeby. "Een mooie plek", vindt de ondernemer, "We hoefden er niet heel veel in te investeren. De vloer en het plafond zijn eigenlijk hetzelfde gebleven, we hebben alleen wat schoongemaakt, geschilderd en rekken geplaatst."

De keus is ook op dit pand gevallen omdat Jaweria hier de kans kreeg om de markt te verkennen: "Op de meeste plaatsen zit je meteen vast aan een huurcontract van vijf jaar, hier hebben we een proefperiode van één jaar."

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 1 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden