Vorig jaar werd Gicom ondernemer van het jaar.
Vorig jaar werd Gicom ondernemer van het jaar. ©maartenheijenk.nl

Gicom is ondernemer van het jaar in gemeente Dronten

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN - Gicom is vrijdagavond uitgeroepen tot onderneming van het jaar van de gemeente Dronten. Bijna vierhonderd mensen waren in het restaurant van Dorhout Mees aanwezig bij het nieuwjaarsfeestje van de Ondernemersvereniging De Driehoek en zagen de familie Groenenboom de wisseltrofee en een geldbedrag van duizend euro in ontvangst nemen.

De jury koos het bedrijf vanwege het innovatieve karakter, de sociale betrokkenheid en de omzet en winst van de afgelopen drie jaar. ?We zijn zo trots?, verklaart Monique Groenenboom, die samen met haar vader Gé en broer Harrie de prijs voor het familiebedrijf in ontvangst neemt.

Activiteiten Gicom

Gicom maakt complete geautomatiseerde installaties voor ventilatie, koeling, verwarming en bevochtiging, maar houdt zich ook bezig met metaalbewerking, composteringssystemen en heeft ook nog een jachtcentrum bij Ketelhaven.

Vader Gé is de grote motor achter het bedrijf, vindt zijn dochter. En hij mocht dan ook in een setting à la De Wereld Draait Door als een van de drie genomineerden zijn bedrijf toelichten. Met een start als champignonkweker werd hij steeds meer een vernieuwer die over de hele wereld zijn producten en systemen aan de man brengt.

Met smaak vertelde hij over zijn onderhoud met de minister van landbouw in Vietnam. ?In een minuut mocht ik wat vertellen over mestkorrels. Ik heb het op een schoteltje gedaan, er water bij gegoten en hij heeft er twintig minuten naar zitten kijken.? Nu heeft het bedrijf een order van vierhonderd ton binnen en gaat een van zijn producten dus ook naar Zuidoost Azië.

In veertig jaar opgebouwd

?We hadden gehoopt dat we zouden winnen, maar echt verwachten doe je het niet?, vertelt Monique Groenenboom in haar dankwoord. ?Je bent als meisje altijd trots op je vader. Nu ben ik niet echt een meisje meer, maar ik ben supertrots. Hij heeft dit bedrijf in veertig jaar van niets naar dit opgebouwd. Het is fijn dat dit wordt gewaardeerd en we zijn trots op ons team.?