Afbeelding

Flestic is voortrekker in de verpakkingswereld

Partnerbijdrages

DRONTEN - OndernemersVereniging De Driehoek maakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van 9 januari de Onderneming van het Jaar bekend. De drie genomineerden hebben zich onlangs gepresenteerd bij de VVD. Vandaag de eerste presentatie in een serie van drie: Eurobottle Flestic Holding.

Tijdens de bijeenkomst feliciteerde VVD-voorzitter Paul Zuurendonk de genomineerden, waaronder Peter Westveer en Willem-Jan Candel van Flestic. Na een taart in ontvangst te hebben genomen, gaven de ondernemers een korte uitleg over hun bedrijf.

Kunststofverpakingen

Eurobottle Flestic Holding, producent van kunststofverpakkingen, heeft een breed assortiment en is wereldwijd actief. Ieder huishouden of sportvereniging heeft wel een product in een verpakking van Flestic in gebruik.

Het bedrijf heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en hanteert in dit kader de ISO 26000 richtlijn in haar bedrijfsvoering. Binnen de verpakkingsindustrie is Flestic een van de voortrekkers van onderlinge samenwerking: "Door onderlinge kwaliteiten te complementeren kan een beter en groter assortiment worden aangeboden."

Met de zogenaamde Bio Based Bidon heeft Flestic een innovatief product ontwikkeld, waarbij uitsluitend hernieuwbare grondstoffen (suikerriet) worden gebruikt.