Kayleigh Heerikhuisen en fysiotherapeut Yorick Verzijden.
Kayleigh Heerikhuisen en fysiotherapeut Yorick Verzijden. Fysiotherapie Hoekman

Fysiotherapie Hoekman ondersteunt judoka Kayleigh Heerikhuisen

Partnerbijdrages

DRONTEN - Fysiotherapie Hoekman ondersteunt sinds vrijdag de Drontense topjudoka Kayleigh Heerikhuisen. Kayleigh heeft een lichamelijke beperking en traint op hoog niveau. ,,De specialisten van Hoekman gaan haar hierbij helpen zodat ze ook in de toekomst optimaal kan blijven presteren’’, aldus de fysiotherapiepraktijk.

Kayleigh Heerikhuisen is meervoudig Nederlands en Europees kampioen G-judo (judo voor mensen met een beperking). Ze is geboren met een lichamelijke beperking waardoor bepaalde spieren en gewrichten aan de rechterkant van haar lichaam minder goed zijn ontwikkeld.

Kayleigh traint vijf tot zeven maal per week, onder andere bij Shoganai in Dronten en Budoschool Amsterdam en ondersteunt het judo met krachttraining en hardlopen.

Verantwoorde manier

,,Doordat ik op hoog niveau train, vraag ik uit uiterste van mijn lichaam. Juist vanwege mijn lichamelijke beperking is het belangrijk om een team trainers en specialisten om mij heen te hebben die mij helpen om op een verantwoorde manier te trainen en blessures te voorkomen. Daarom ben ik heel blij met deze ondersteuning’’, aldus Kayleigh.

Fysiotherapie Hoekman heeft meerdere praktijken in de gemeente Dronten. Voor Kayleigh heeft fysiotherapeut Yorick Verzijden een speciaal plan van aanpak gemaakt.