Wethouder Dirk Minne Vis op industrieterrein Houtwijk.
Wethouder Dirk Minne Vis op industrieterrein Houtwijk. Hennie Schreuder-Joesten

Wethouder over industrieterrein Houtwijk: ,,Met elkaar verantwoordelijk’’

Partnerbijdrages

DRONTEN - Zo’n 80 ondernemers en vertegenwoordigers van de gemeente, politie en brandweer ontmoetten elkaar tijdens ‘Buren Ontmoeten Buren’. Deze bijeenkomst vond afgelopen week plaats bij Raven Hengelsport op industrieterrein Houtwijk in Dronten.

Wethouder Dirk Minne Vis benadrukte in zijn welkomstwoord het belang en nut van dit soort bijeenkomsten: ,,Want met elkaar ben je verantwoordelijk voor de omgeving van je bedrijf.’’ Tevens informeerde de wethouder de aanwezigen over de laatste ontwikkelingen rond De Poort/Passage en de Roggebot.

Harry de Jong en Dion Raven

De ondernemers kregen vervolgens volop de ruimte om zich voor te stellen en onderling kennis te maken. Harry de Jong van Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Flevoland (SBBF) gaf een presentatie over de gezamenlijke verantwoordelijkheid met betrekking tot veiligheid op bedrijventerreinen.

Dion Raven verzorgde een presentatie over de geschiedenis en de opbouw van Raven Hengelsport gevolgd door een rondleiding door zijn bedrijf. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

Twee keer per jaar

Sinds 2008 organiseert de gemeente in samenwerking met de SEA-groep Bedrijventerreinen twee keer per jaar een interactieve bijeenkomst op telkens een ander bedrijventerrein in de gemeente. Doel is zowel het onderlinge ondernemerscontact als de band met de gemeentelijke (semi) overheid te versterken.

Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 1 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek gemeente Dronten: Welke ondersteuning hebben mantelzorgers nodig? 22 uur geleden
Afbeelding
Voormalig ASVD-speler Jeroen Boonstra als international naar Catalonië 23 uur geleden